Politika

HaberTürk yazarı Karaca'dan NATO yorumu: Başarı var mı, var; devlet kendi içinde tutarlı

Karaca, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine vetosunu kaldırmasını ve üçlü muhtırayı değerlendirdi

29 Haziran 2022 12:31

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine koyduğu "PKK engelini" 28 Haziran'da Madrid'de yapılan dörtlü görüşme ile kaldırmasına ilişkin olarak devletin kendi içinde tutarlı olduğunu savundu. 

Karaca, üçlü muhtıradaki ifadelere de yer verdiği yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı, blokaj için ileri sürdükleri ve kamuoyu ile paylaştıkları koşulları sarih ve sağlam görünen taahhütlerle güvence altına almış görünüyorlar. Bunu elbette kazanım olarak hanelerine yazacaklar" yorumunu yaptı. 

Karaca, "Meselenin partiler üstü kısmında duran ve muhalefetten de pek fazla kimsenin itiraz etmediği ‘devlet politikası’ açısından ortada bir tutarlılık ve başarı var mı? Evet var. Türkiye’yi yönetenler sorunları siyasetle, barışçıl mekanizmalarla çözmeyi planlayan bir projenin ortasında böyle silah külah savaş savunma diyen bir mutabakatla karşımıza çıkıp tebrik bekleselerdi, 'Ne oluyor, nasıl yani?' denilebilirdi. Ama öyle bir durum yok. Devlet kendi içinde gayet tutarlı" ifadesini kullandı. 

Yazının tamamı için tıklayın.