Gündem

HaberTürk TV Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya: Haberi eğmeden, bükmeden olanı vermek temel ilkelerimiz arasında; çarpıtmaya asla izin veremeyiz

24 Ocak 2023 22:56

Habertürk TV Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya, kanal muhabiri Fatmanur Boylu'nun 'karne hediyesi et' haberi nedeniyle işten çıkarılmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "HaberTürk olarak haberi eğmeden, bükmeden olanı vermek temel ilkelerimiz arasında. Çarpıtmaya asla izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

Karne gününde annesiyle kasaba giden bir çocuğun, "Annem karne hediyesi olarak et aldı" sözleri üzerine işine son verilen muhabir Fatmanur Boylu'nun açıklamalarının ardından Habertürk TV Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden haberin ham görüntülerini paylaştı. 

Zülfikar Ali Aydın'ın"Doğru ve dürüst haber, çalıştığımız kurumun hakkı ve mesleğimizi korumak için... Vicdanımızın sesi ile ham ve gerçek görüntüler... Bakalım ne anlatıyor?"  notuyla paylaştığı görüntülerde Boylu'nun "Mikrofonu uzatayım hatıra kalsın. Karne hediyesi herhalde bugün bir et yemeği" sorusuna çocuğun annesinin "Evet aynen" yanıtını veriyor. Daha sonra Boylu, "O zaman Ayaz'a da sorayım. Ayazcığım bana şey der misin, 'Annem karne hediyesi bana et aldı" diyerek mikrofonu çocuğa uzatıyor. Çocuk da "Annem bana karne hediyesi et aldı" diyor.  


Habertürk TV Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya da Zülfikar Ali Aydın'ın paylaşımını alıntılayarak, şu açıklamayı yaptı: 

"Habertürk olarak haberi eğmeden, bükmeden olanı vermek temel ilkelerimiz arasında. Çarpıtmaya asla izin veremeyiz. Daima doğru ve dürüst habercilik temel prensibimiz…" 

TIKLAYIN | HaberTürk, "karne hediyesi et" haberinin ham görüntülerini paylaştı: "Ayazcığım 'annem karne hediyesi bana et aldı' der misin?"

TIKLAYIN | HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy: Türkiye’de mevcut ekonomik koşullarda evine et götüremeyen çoktur, ama bu röportajdan o sonuç ancak montajla çıkar; muhabir özür dilemeliydi

TIKLAYIN | Kasapta mikrofon uzatılan çocuk: Annem karne hediyesi olarak et aldı

TIKLAYIN | "Karne hediyesi olarak kendisine et alındığı" söyleyen çocuğun annesi, Sabah'a konuştu: Fakir değiliz; evimiz, arabamız var

TIKLAYIN | 'Annem karne hediyesi et aldı' haberine soruşturma

TIKLAYIN | HaberTürk, "Karne hediyesi et" haberini yapan muhabirin işine son verdi

TIKLAYIN | Yaptığı haber sonrası HaberTürk'ün işine son verdiği Fatmanur Boylu'dan açıklama: Vicdanım rahat, gazeteciliğimden eminim