Politika

Gürsel Tekin'den Meral Akşener'e tepki: CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir

26 Ağustos 2023 23:31

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine CHP kanadından ilk tepki eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, "CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir" dedi.

Akşener, partisinin Afyonkarahisar'daki 'Büyük Buluşması'nda Millet İttifakı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenmişti. Eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, TV100'de katılmış olduğu canlı yayında Akşener'in çıkışına tepki gösterdi.

Tekin, Akşener'in sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder cümlesini İYİ Parti aylarca tartıştı. Bugün Akşener'in CHP'ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı, biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara yanıt vermedi. Asla Akşener'i de ve İYİ Parti'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir."

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Akşener, günler öncesinden yapacağını duyurduğu konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiş "Biz bu seçimde yalnız iktidarla değil bu seçimin kaybedilmemesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık. 'Önce ben, önce şahsım' diyenlerle uğraştık. Tüm çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN | Akşener bayrak açtı; Kılıçdaroğlu'nun adaylığına engel olamadığı için özür diledi, seçimlere ittifaksız girmek için bütün partilere çağrı yaptı!