Gündem

Gürbüz Çapan'dan Ceren Özdemir'in katili için idam isteyenlere: Devleti yönetenler beni idam eder, katil yine çarşı iznine çıkar

06 Aralık 2019 11:05

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Ceren Özdemir'in evinin önünde bir cezaevi firarisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak sosyal medyada yapılan "İdam isteriz" yorumları üzerinden sistem eleştirisinde bulundu. Katilin daha önce çocuk öldürdüğünü ve 12 tane suç sabıkasının olduğunu hatırlatarak, "Benim Ergenekon’dan kaldığım kadar cezaevinde kalmamış" diyen Çapan, "İdam olsa devleti yönetenler beni idam eder, katil yine çarşı iznine çıkar" diye yazdı.

20 yaşındaki balerin olan Ceren Özdemir, açık cevaevinden daha önce de iki kez firar eden bir zanlı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir'in öldürülmesi, İfadesinde, "Fırsatım olsaydı katliam yapacaktım. Çıkınca yine insan öldüreceğim" diyen katilin nasıl açık cezaevine geçişinin yapıldığı ve daha önce iki kez firar etmesine karşın nasıl bir kez daha dışarıya çıkmasına izin verildiği sorularını gündeme getirdi. Adalet Bakanı Soylu, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında cezaevlerinde oluşan doluluk oranıyla birlikte açık cezaevlerine ayrılma koşullarının genişletildiğini hatırlatarak, bir süredir bu koşulların yeniden düzenlenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüs Çapan da Ceren Özdemir'i canice öldüren katile karşı sosyal medyada idam cezası isteyen paylaşımlara yanıt verdi.  Çapan şunları yazdı:

"Ceren Özdemir’in katili için 'idam olsaydı böyle olmazdı, idam isteriz' vb. yorumlar görüyorum. Herif çocuk öldürmüş, 12 tane sabıkası var, hırsız, benim Ergenekon’dan kaldığım kadar cezaevinde kalmamış. İdam olsa devleti yönetenler beni idam eder, katil yine çarşı iznine çıkar."