Dünya

Güney Koreli doktorlar grev hazırlığında

09 Haziran 2024 11:05

T24 Dış Haberler

Ülkenin en büyük doktor grubu olan Kore Tabipler Birliği (KMA), sağlık reformu planı kapsamında hükümet ve tıp camiası arasında süregelen çekişmenin devam etmesi üzerine 18 Haziran'da başlayacak olan bir grev planını açıkladı.

KMA'nın 2020'den bu yana ilk kez gerçekleştirmeyi planladığı toplu eylem, Şubat sonundan bu yana grevde olan binlerce stajyer doktorla dayanışma içinde olacak.

Hastaneler ve özel klinikler de dahil olmak üzere ülke çapında yaklaşık 140 bin hekimi temsil eden KMA'ya göre, ankete katılan 70 bin 800 üyenin yüzde 90,6'sı hükümetin tıbbi reform planına karşı sert tutumunu destekledi.

Ankete katılanların yüzde 73,5'i toplu eyleme katılmayı kabul etti.

Doktorlar grubu, “hükümetin tıp camiası üzerindeki zorbalığına karşı koymak için kaçınılmaz bir eylem” olarak tanımladığı bu eylemin kamuoyu tarafından anlaşılmasını istedi. 

KMA, "Hükümet ve iktidar partisi hala hatalarını kabul etmeyi reddediyor ve hatalı tıbbi politikaları sürdürmeye devam ediyor. Şimdi, 140 bin doktorumuzun hükümete ve iktidar partisine karşı birleşik bir cephe oluşturmasının ve bu yanlış politikaları düzeltmesinin zamanı geldi” açıklamasında bulundu.