Ekonomi

Güney Koreli batarya üreticisinin Koç Holding ve Ford ile ortaklıktan vazgeçtiği öne sürüldü; Koç'tan "yatırım devam ediyor" açıklaması geldi

Koç Holding açıklamasında "Batarya yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik tüm alternatifler değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi

09 Ocak 2023 09:43

Güney Koreli elektrikli araç bataryası üreticisi SK On, Türkiye'de Koç Holding ve Ford ile ortaklık fikri konusunda, "Müzakerelere son verilip verilmemesine dair son karar henüz alınmadı" değerlendirmesini yaptı.

Koç Holding, martta söz konusu iki şirketle birlikte elektrikli araçlarda kullanılmak üzere Ankara yakınlarında batarya üretim tesisi kurmak için bağlayıcı olmayan anlaşma yapmıştı. Güney Kore’nin Dong-A Ilbo gazetesinde, isimsiz bir kaynağa dayandırılan haberde, zayıf makro ekonomik koşullar nedeniyle SK On şirketinin, anlaşmadan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Koç Holding açıklaması

SK On tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Mart 2022’deki bağlayıcılı olmayan anlaşmadan bu yana Türkiye’de ortaklık fikrini değerlendiriyoruz ancak henüz değerlendirme tamamlanmadı. Müzakerelere son verilip verilmemesi konusundaki son karar henüz alınmadı” denildi.

Koç Holding'in KAP açıklamasında "Koç, Ford ve SKO arasında imzalanan münhasır olmayan MoU yürürlükte olup, Ford'un Türkiye'de Koç ile birlikte batarya yatırımı yapılmasına yönelik yaklaşımında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Bu kapsamda batarya yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik tüm alternatifler değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Koç Holding, Ford ve SK On, 2025'te üretime geçecek ve yılda 30-45 gigawatt (GWh) hacimde batarya üretecek fabrika kurulmasını değerlendiriyorlardı.