Dünya

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideriyle görüşen Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Yeni ortamın Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunabileceğine inanmak istiyorum

14 Mart 2023 11:38

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) yeni lideri Nikos Hristodulidis, Atina’ya giderek Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Görüşmede Türkiye ile ilişkilere değinen Miçotakis, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ilişkilerde yumuşama dönemi yaşandığını belirterek, “Gerginliği azaltmayı ve diyalogu hedefleyen ne varsa, biz olumlu karşılık vereceğiz. Bu yeni ortamın Kıbrıs sorununun çözümüne de katkıda bulunabileceğine inanmak istiyorum” dedi. 

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, Rum lideri Hristodulidis’i ağırlayan Yunan Başbakanı Miçotakis, depremin Ankara ile yumuşama yarattığını söylerken, siyasi yaklaşımda bir değişiklik olmadığının sinyalini verdi.

Miçotakis, Türkiye’deki deprem felaketi üzerine, Türk ile Yunan halklarının birbirlerine yaklaştıklarını ve ilişkilerde yumuşama döneminin yaşandığını belirtti. Miçotakis, Türkiye’yi kastederek, şunları söyledi:

“Daha önce, saldırgan davranışlar ve kabul edilemez tahrikler dönemi yaşandı. Şimdi daha olumlu bir davranış var. Biz de bu yeni duruma hemen karşılık verdik. Gerginliği azaltmayı ve diyalogu hedefleyen ne varsa, biz olumlu karşılık vereceğiz. Bu yeni ortamın Kıbrıs sorununun çözümüne de katkıda bulunabileceğine inanmak istiyorum.”