Gündem

Güne başlarken bilmeniz gerekenler

06 Ekim 2023 07:02

6 Ekim 2023 Çarşamba günü, Türkiye'de ve dünyada bugün beklenen gelişmeler şu şekilde...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davasında aldıkları hapis cezaları Yargıtay 3. Ceza Dairesince onanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde ziyaret edecek.

Genel Başkan adayı olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır İl Kongresi'ne katılacak.

AKP Genel Başkan yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, Ankara Spor Salonu'nda, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Büyütech" Türkiye'nin İlk Kamera Sistemleri Üretim Tesisi Açılış Töreni'ne katılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde cuma hutbesi verecek ve Kurşunlu Medresesi'nde TDV İslam Sanatları Sergisi'nin açılışına katılacak, "Hadislerle İslam" eserinin Boşnakça tanıtımı ile Mevlit Programı'na iştirak edecek.

Doğuş Grubu'nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi'nin yeni sergisi "Renkli Anadolu", 6 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak. Güler'in, 1957`den 2003`e imza attığı 89 eserinin yer aldığı sergi, 7 Nisan 2024'e kadar Yapı Kredi bomontiada`da ziyarete açık olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Genel Kurulu’na katılacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki beşinci maçında Finlandiya ile karşılaşacak.

Malezya'da süren 4. İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda Kadın Milli Takımı, final maçında ABD ile karşılaşacak.

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Belçika'da kadınlar bireysel tasnif finalleriyle devam edilecek.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin ilk haftası 4 müsabakayla tamamlanacak. Fenerbahçe Beko, İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milan takımını konuk edecek.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. yarışı Katar Grand Prix'sinin sıralama turları yapılacak.