Gündem

Gültekin Uysal: Bu kararları alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar

Altılı Masa, bir araya geldikleri Saraçhane'de İmamoğlu kararının ardından vatandaşlara seslendi

15 Aralık 2022 18:38

Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de bir araya geldi. İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ardından kürsüye Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal çıktı. "Siz reform yapmayın, sizden bir şey beklemiyoruz. Kötülük yapmaktan vazgeçin" diyerek iktidara seslenen Uysal, "Bu kararları alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar" diye konuştu. 

Uysal, "Kalk yiğidim dağ başını duman almış. Aslan payını aslan olmayanlar almış.'  Tarihi bir günde buradayız. Türk milletinin tarihi yürüyüşünde bir önemli kilometre taşının bulunduğu noktadayız. Büyük üzüntü içindeyim. Milletim için, devlet için, geleceği karartılan gençler adına üzüntü içindeyim. Bu büyük ülke, bu büyük millet bu kadar kötülüğü hak etmiyor.  Zalim zulmünü celladına yaptırırmış. Zalime, onun cellatlarına, uşaklarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Hep birlikte söz milletindir diye haykırıyoruz.  6 Mayıs 2019 Türk demokrasisi için kırılmanın yaşandığı bir tarihtir. İstanbul'da millet iradesiyle seçilen İmamoğlu'nun yetkisinin alındığı tarihtir. Milli iradenin önüne set çekilmez. Milletin gücü o duvarları her daim yıkıp atmıştır."  ifadesini kullandı. 

Uysal şunları kaydetti:

"Dün İmamoğlu'na bu cezayı verdiler ama bilsinler ki bu kararın nokta kadar milletin vicdanında karşılığı yoktur. Bu kararı alanları biliyoruz. Aldıranları biliyoruz. 

Onların adaleti zaten Deniz Feneri davalarında batmıştır. Adaleti sistematik bir şekilde bu memleketi uygulayanlara haykırıyorum; adınız ak olacağına alnınız ak olsaydı. Bu kararları alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar. 

Siz reform yapmayın, sizden bir şey beklemiyoruz. Kötülük yapmaktan vazgeçin, FETÖ'cülerin size bıraktığı hukuksuzluğu icat etmekten vazgeçin. "

"Dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmayacağız"

O nedenle aziz İstanbullular işaret fişeğini bugün buradan yaktığımız hukuk mücadelemizin demokrasi mücadelemizin önünde sonunda milletin iradesi ile tarihin tecelli edeceği gün milletimiz iradesini ortaya koyacaktır. Onların tek bir iddiası ideali ve davaları var; onlar bir kişinin ailesinin ve şurekâsının iktidarı ve mutluluğu için kavga veriyorlar. Oysa bizler bugün ne kadar haklı olduğumuz, ne kadar doğru olduğumuz ortaya çıkıyor. Altılı masa etrafında bir araya gelmiş olanlar yek vücut olanların demokrasi diye bir kavgası var. Korkusuzca yaşama hürriyeti adına bir meselesi var. Bu ülkede fırsat eşitliği diye bir kavgası var. Herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi kurmak gibi bir ideali mücadelesi kavgası var.

İşte bugün buradan sadece İstanbullumuz değil, çatlamış toprakların hasretini dindirmek için her biriniz her birimiz Türkiye’nin üzerine örülen kademe kademe her gün rengi koyulaşan bu örtüyü atıp kaldırmak adına bu cesareti ve iradeyi taşımalıyız.

Bugün bu büyük ülkenin her şeyini çalanlar, çaldıkları yetmedi sandığı çalmaya kalktılar. Dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmayacağız. Belediye başkanımıza milletin helal oylarını tekrar helal ettirdiniz."


Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de İstanbullularla buluştu. 

TIKLAYIN | Altılı Masa, Saraçhane'de | Babacan: İmamoğlu'na, Kaftancıoğlu'na, Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan 'rabia' mesajı: Bu 4, o 4 değil

TIKLAYIN | Babacan: İmamoğlu'na, Kaftancıoğlu'na, Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum!

TIKLAYIN | Akşener: 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye'nin de yanında olduğunu görüyoruz

TIKLAYIN |Kılıçdaroğlu: Asla başınızı öne eğmeyin, 6 ay kaldı, iktidar olmak için geliyoruz!

TIKLAYIN | Davutoğlu MHP seçmenine seslendi: Kim ki millî iradeye el uzatırsa gerçek terörist odur!

TIKLAYIN | Altılı Masa, Saraçhane buluşmasından kareler

TIKLAYIN | Altılı Masa ve binlerce İstanbullu Saraçhane'de

TIKLAYIN | Altılı Masa'nın Saraçhane'deki mitingini birçok televizyon kanalı canlı yayınlamadı

TIKLAYIN | Altı liderin ortak mitingi öncesi binlerce kişi Saraçhane'de: "Hak, hukuk, adalet demeye geldik"

TIKLAYIN | CHP'li vekiller Saraçhane'de: "AKP'nin siyasi gündemine göre karar verildi; sonuçlarına da katlanacaklar"

TIKLAYIN | İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret” davası: Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi!

TIKLAYIN | Ekrem İmamoğlu'na 'siyasi yasak' süreci nasıl işleyecek, İstanbul Belediyesi'ni kim yönetecek; 10 soruda İmamoğlu dosyası

TIKLAYIN | İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi; karar kesinleşirse ’siyasi yasak'lı olacak!