Gündem

Gülseren Budayıcıoğlu: Kadın haklarını siyasette pazarlık haline getirmek; onları yok saymak, güvenle yaşamalarını umursamamak demektir!

25 Mart 2023 09:30

Hürriyet yazarı Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasıyla 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nda bazı maddelerinin kaldırılmasının kabul edilmesine tepki gösterdi. 

Budayıcıoğlu, yazısında şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur, bir hak ihlalidir. Kadınlarımızın yıllar yılı büyük mücadeleler vererek, büyük acılar çekerek elde ettikleri hakları siyaset masalarında pazarlık meselesi haline getirmek, kadınlarımızı yok saymak, onların güven içinde yaşamalarını umursamamak demektir.
...
Kadınlara hiç sormadan onlar hakkında kararlar alma cüretinde bulunuluyor. Sanki çok normal şeylermiş gibi herkes kadın hakları hakkında konuşmayı ve kadınları koruyan çok önemli kanunları yürürlükten kaldırabilmeyi rahat rahat teklif edebiliyor.
...
Tarihsel süreç içerisinde kadınlar, bugün sahip olduklarına öyle bir anda tepeden inerek sahip olmadı. Kendilerine vurulan zincirleri, prangaları söke söke, daha insanca yaşayabilmek, daha adil bir hayat sürebilmek için kan vererek, can vererek, ter dökerek, yerlerde sürünerek, ezilerek, dövülerek, sövülerek, aşağılanarak, hakkı yenerek, olmadık aşağılayıcı isimler takılarak ama yine de haklarını alabilmek için büyük mücadeleler vererek geldi. Ve bu yolda çok acı çektiler ama sonunda çok güçlendiler."

Yazının tamamı için tıklayın. 

TIKLAYIN - İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi ile AKP'nin imzaladığı ittifak deklarasyonunu paylaştı: 6284'teki bazı maddeler yumuşatılarak kabul edildi

TIKLAYIN - Yeniden Refah Partisi'nin mutabakat metninde 6284 yer almadı: Sadece 'aile bütünlüğünü bozucu maddeler ayıklanacaktır' diye yazdırdık