Gündem

Gülse Birsel: Kadınlar dövülüyor, hayvanlar işkence görüyor, yumruk atanlar elini kolunu sallayarak çıkıp gidiyor; güvende hissediyor muyuz?

"2 bin 700 silahlı kişi aramızda!"

29 Mayıs 2019 08:47

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, Türkiye'de işkence gören hayvanları, kadınların uğradığı tacizleri, tecavüzleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişiminde yumruklu saldırıda bulunan Osman Sarıgün'ün serbest bırakılmasını hatırlatarak, "Güvende hissediyor muyuz?" diye sordu.

Yönetmen, yazar Gülse Birsel, Hürriyet'te yayımlanan (29 Mayıs 2019) "Güvende hissediyor muyuz?" başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde uğradığı linç girişimini de ele aldı. "Evi yakın, linç edin" diyenlerin kimler olduğunun araştırılmadığını belirten Birsel, "10 oyuncu arkadaş köşe başında durup 'Tiyatro hak ettiği yere gelsin' filan gibi bir pankart açsak bile polis gelip 'Ne yapıyorsunuz, gelin bakalım bir anlatın' der. 'Evi yakın' diye bağırıp inşaat demirleriyle saldıranlara, devlet aracına taş atanlara soru bile sorulmadı" diye tepki gösterdi.

Umut Vakfı’nın hazırladığı raporu kaynak göstererek 2015-2018 arası Türkiye’de silahlı şiddetin yüzde 69 arttığını söyleyen Birsel, "Artık 273 bin kişi daha silahlı ve bunların sadece yüzde biri bile asabi, futbol, siyaset gibi bir konuda fanatik ya da öfke kontrolü zayıf insanlarsa, polis vs. olmayan 2700 silahlı ve belki tehlikeli kişi aramızda!" ifadelerini kullandı.

Birsel, "Hukuk mu, adalet mi, sosyoloji mi, psikoloji mi, siyasetin tercihleri mi, bir sebepten hem kendime hem size şu soruyu sorasım geliyor: Güvende hissediyor muyuz?" diye yazdı.