Yaşam

Gülse Birsel gençlere seslendi: Hayaliniz varsa bir an önce yapmaya başlayın

"Bir an önce profesyonel olarak, paralı ya da parasız, yapmaya başlayın"

27 Mayıs 2019 13:38

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 24. Bahar Festivali kapsamında gençlere seslendi. Hayata çok olumlu baktığını belirten Birsel, iyimser olmanın önemini vurguladı.  Birsel, “Bir hayaliniz varsa bir an önce yapmaya başlayın. 10 bin saat kuralını uygulayın ve konunuzda uzmanlaşın” dedi.

Gülse Birsel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen söyleşide Birsel, Avrupa Yakası, Yalan Dünya gibi dizilerin sona erdiğini, 45-50 dakika uzunluğunda olacak Jet Sosyete’nin ise ekim ayından itibaren dijital platformda seyredilmeye başlanacağını aktardı. Kitap yazarlığı ile ilgili görüşlerini de paylaşan Birsel, bu sene yalnızca komedi yazacağını, şu anda bir kitap üzerinde çalışmadığını söyledi. Sosyal medya ve teknolojinin kullanımından esprili bir şekilde bahseden Birsel, hayata çok olumlu baktığını ve iyimser olmanın önemini vurguladı.

"Alanınızda uzmanlaşın"

Soru cevap şeklinde ilerleyen ve oldukça keyifli geçen söyleşide gençlere tavsiyelerde bulunan Birsel, “Bir hayaliniz varsa bir an önce yapmaya başlayın. Yaz aylarını asla boş geçirmeyin. Neyi çok kolay yapıyorsanız ona yönelin. Bir an önce profesyonel olarak, paralı ya da parasız, yapmaya başlayın. 10 bin saat kuralını uygulayın ve konunuzda uzmanlaşın” diye konuştu.

10 bin saat kuralı nedir?

Malcolm Gladwell'in ilk olarak 2008 yılında basılan “Outliers” adlı kitabında başarıyı getirdiğini öne sürdüğü iki etkenden biri 10 bin saat kuralıdır. Temel olarak kural, bir konuda uzmanlaşmak için en az 10.000 saat üzerinde çalışılması gerektiğini söyler.