Gündem

Gül'ün 'FETÖ'den tutuklu köşk doktoru tahliye edildi

Sedat Caner, 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı

06 Şubat 2019 09:25

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru ve eski Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü Sedat Caner'e, 'FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Caner'in yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakola imza verme şartıyla tahliyesini kararlaştırdı.

Eski Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü Sedat Caner hakkında açılan dava karara bağlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Caner'i 'FETÖ' kapsamında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme hükümle birlikte, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakola imza verme şartıyla tutuklu sanık Caner'in tahliyesini kararlaştırdı.

Caner'in, iddianamede ve Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünde de 'terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede, Caner'in 2012-2015 arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü olarak çalıştığı, İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi'nde görev yaparken, 'FETÖ' ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihracına karar verildiği belirtilmişti.