Gündem

“Gül, Babacan için ‘İleride yıldızı çok parlayacak’ demişti”

Yeniçağ yazarı Takan, 2002 seçimleri öncesi Gül ile aralarında geçen konuşmayı yazdı

10 Temmuz 2019 09:41

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, 3 Kasın 2002 seçimleri öncesi Abdullah Gül ile yaptığı telefon konuşmasını bugünkü köşesine taşıdı. Takan, o günkü konuşmada şimdilerde birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan için Gül’ün “İleride yıldızı çok parlayacak” dediğini aktardı.

TIKLAYIN: Ali Babacan, AKP'den istifa ederek yeni parti çalışmalarını ilan etti


Takan, yeni parti kurulma çalışmalarının dünyadaki gelişmelerle paralel incelenmesi gerektiğini savundu.

Takan yazısında, “3 Kasım 2002 seçiminden kısa bir süre önceydi. Abdullah Gül telefonla aradı ve benden o güne kadar ismini hiç duymadığım Ali Babacan'dan bahsetti. 'Kim bu adam' dediğimde, 'İngiltere'ye gönderdim. Roadshowlarda yetiştirdim. Seçimden sonra ekonomiden sorumlu Bakanımız olacak. Ve ileride yıldızı çok parlayacak. Çok genç... Ali'nin Türkiye'deki tanıtım çalışmalarına başla' dedi. O gün bu fikir hiç kafama yatmamıştı. 'Başka birini bulamadınız mı" diye sorunca 'Ağabeyine güven sen hemen çalışmalara başla' dedi.  Aramızda benzer bir diyalog  Hakan Fidan için de geçmişti. O ayrı bir yazı konusu olsun... Daha sonra Ali Babacan yanıma geldi, kendini anlattı. Aldığım bilgiler çerçevesinde birkaç medya atağı ile Babacan'ın kamuoyunda tanınır hale gelmesine yardımcı oldum.

Şimdi dönün bir daha Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partideki isimlere bakın!.. Exeter'li Fehmi Koru'yu da unutmayın” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın