Gündem

GSB kura çekimi sonuçları isim listesi açıklandı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 1017 personel alımı gerçekleşecek. Başvuruların gerçekleşmesinin ardından adaylar, GSB kura çekimi sonuçları ile ilgili detayları merak etti. Peki, GSB kura çekimi sonuçları isim listesi açıklandı mı?

01 Eylül 2022 09:02

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 1017 personel alımı olacağını duyurdu. GSB kura çekimi için başvurular, 8 ila 12 Ağustos tarihlerinde İŞKUR üzerinden yapıldı. Başvurunun tamamlanmasının ardından adaylar, GSB kura çekimi sonuçları isim listesi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, GSB kura çekimi sonuçları isim listesi açıklandı mı?

Bakan Kasapoğlu, bakanlık bünyesinde çalıştırılmak üzere 767 sürekli temizlik işçisi, 144 engelli sürekli temizlik işçisi ve 106 eski hükümlü sürekli temizlik işçisi olmak üzere toplamda 1017 sürekli işçi alınacağını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuru şu şekilde;

"4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlığımız taşra teşkilatında temizlik görevlisi meslek kolunda 144’ü engelli, 106’sı eski hükümlü statüsünde olmak üzere toplam 1017 sürekli işçi kadrolarına yapılacak alımlara ilişkin aday listelerinin belirlenmesi amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12’nci maddesi gereği Türkiye İş Kurumu tarafından gönderilen nihai listelerde yer alan adaylar arasından noter huzurunda kura çekilecektir.''

GSB personel alımı kura çekimi ne zaman?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü 10:30'da yapıldı. 

GSB PERSONEL ALIMI KURA SONUÇLARI NİHAİ LİSTE