Dünya

Greta Thunberg, Kopenhag Üniversitesi'nde Gazze savaşı protestosu için yapılan işgal eyleminden gözaltına alındı

Kopenhag polis sözcüsü “İsimlerini teyit edemem ancak gösteriyle bağlantılı olarak 6 kişi gözaltına alındı. Binaya zorla girdiklerinden ve girişi engellediklerinden şüpheleniliyor” dedi

04 Eylül 2024 12:39

T24 Dış Haberler

İklim aktivisti Greta Thunberg, Kopenhag'da Danimarka polisi tarafından Gazze savaşı protestosu sırasında gözaltına alındı. 

Polis sözcüsü, Kopenhag Üniversitesi binasının girişini bloke eden ve öğrenci girişlerini engelleyen protestocuların gözaltına alındığını duyurdu. Polis gözaltına alınanların kimliklerini teyit etmekten kaçınırken, İşgale Karşı Öğrenciler sözcüsü 21 yaşındaki Thunberg'in gözaltına alınanlardan biri olduğunu söyledi.

Ekstra Bladet haber kuruluşu tarafından yayınlanan Thunberg'in fotoğrafında, gözaltına alınırken kefiye şal örttüğü görülüyor.

Greta Thunberg

Bu arada Thunberg, İşgale Karşı Öğrenciler'in protesto gösterisi düzenlediği bir binaya giren çevik kuvvet polislerinin görüntülerini Instagram'da paylaştı.

Kopenhag polis sözcüsü “İsimlerini teyit edemem ancak gösteriyle bağlantılı olarak 6 kişi gözaltına alındı. Binaya zorla girdiklerinden ve girişi engellediklerinden şüpheleniliyor” diye ekledi. 

İşgale Karşı Öğrenciler Instagram'dan yaptıkları açıklamada “Filistin'deki durum daha da kötüleşirken Kopenhag Üniversitesi İsrail'deki akademik kurumlarla işbirliğini sürdürüyor” dedi. Öğrenciler akademik boykot talebiyle üniversitenin yönetiminin bulunduğu binayı işgal ettiklerini duyurdu. 

Filistin yanlısı protestocular İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanını ve Filistin topraklarını işgalini protesto etmek amacıyla geçtiğimiz bahardan bu yana ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde kamplar kurdu.