Dünya

Greta Thunberg, Glastonbury Festivali'nde sürpriz bir şekilde sahneye çıktı: Bizi uçuruma bir adım daha yaklaştırmalarına izin vermeyin

27 Haziran 2022 08:42

T24 Dış Haberler

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, dünyanın en ünlü festivallerinden Glastonbury'de sürpriz bir şekilde sahneye çıkarak insanlar harekete geçmezse "topyekun doğal felaket" yaşanacağını söyledi. 

Piramit sahnesinde harekete geçilmediği takdirde gezegenin yaşayacağı yıkım ile ilgili bir konuşma yapan Thunberg, daha sonra "iklim adaleti" tezahüratlarına liderlik etti. 

Festivaldekiler genç aktivisti alkışlarken Thunberg, "Bizi uçuruma bir adım daha yaklaştırmalarına izin vermeyin. Burada direneceğiz" dedi. 

Thunberg'i sahneye çağırırken Glastonbury'nin organizatörlerinden Emily Eavis, çevre aktivistini "jenerasyonunun en ilham verici konuşmacısı" diye tanıttı. 

Liderlerin düzenlemelerdeki boşluklardan yararlanarak iklim kriziyle mücadelede etkili olmadığını söyleyen Thunberg, "Liderlerimizin yalan söylemesi sadece kabul edilir hale gelmedi; neredeyse kendilerinden bunu bekler hale geldik" diye konuştu.