Dünya

Gözaltından ev hapsine geçen sahte sosyetik Anna Sorokin'den ilk açıklama: Sınır dışı edilmemek için mücadele edeceğim

Anna Sorokin'in hikâyesi, Netflix'te "Inventing Anna" olarak diziye uyarlanmıştı

10 Ekim 2022 11:06

T24 Dış Haberler

ABD’de New York sosyetesini büyük bir varis olduğu konusunda kandırdığı ve dolandırdığı için yargılanan Rus-Alman kökenli Anna Sorokin, Almanya’ya sınır dışı edilmemek için mücadele edeceğini söyledi.

Turist vizesinin süresi dolmasına rağmen ülkeden ayrılmadığı için ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından gözaltında bir buçuk yıl geçirdikten sonra ev hapsine alınan Anna Sorokin, The New York Times’a konuştu.

New York sosyetesini varlıklı bir varis olduğu yönünde kandıran ve yatırım şirketlerini Anna Delvey Vakfı kuracağı iddiasıyla dolandıran Anna Sorokin, 2017’de tutuklanmış, 2019’da iki yıl haps cezası almıştı. Delvey önce “iyi hal” nedeniyle serbest bırakılmış ancak daha sonra vize süresini aştığı için yakalanmıştı.

Almanya’ya sınır dışı süreci süren Sorokin, ev hapsinden yaptığı açıklamalarda “Beni sınır dışı etmelerine izin vermek bir şartlı teslim sinyali olur. Yalnızca servete takıntılı aşağılık bir insan olduğumun doğrulaması olur, ki bu doğru değil.” dedi.

ABD’deki yargılandığı süreçle ilgili konuşan Sorokin, “Gidebilirdim ancak gitmemeyi seçtim çünkü yanlışlarımı düzeltmeye çalışıyorum. New York’ta çok tarihim var ve Avrupa’ya gidersem bir şeylerden kaçıyor gibi olacağını hissettim” dedi.

Kendini “Anna Delvey” olarak tanıtan Anna Sorokin, 2016 ve 2017 yıllarında on binlerce dolar borç almış, özel jetlerle bedava seyahatlere çıkmıştı. Sorokin, New York’un en pahalı otellerinde suit odalarda kalmış, ücretleri ödememişti.

Rusya doğumlu Sorokin’in Alman vatandaşlığı olduğu, bir kamyon sürücüsünün kızı olduğu ortaya çıkmıştı.

Anna Sorokin’in hikâyesi, Netflix’te “Inventing Anna” adıyla diziye uyarlanmış,  başrolünde Julia Garner rol almıştı.