Gündem

(Görüntülü) Esenler'de 8 farklı dilde naatlar okundu

İSTANBUL,(DHA)- ESENLER Belediyesi, Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği günü müjdelemesi nedeniyle  'Uluslararası Naat-ı Şerif Gecesi' programı gerçekleştirdi

21 Kasım 2018 13:40

İSTANBUL,(DHA)- ESENLER Belediyesi, Hazreti Muhammed\'in dünyaya geldiği günü müjdelemesi nedeniyle  \'Uluslararası Naat-ı Şerif Gecesi\' programı gerçekleştirdi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen etkinlikte 8 ülkeden gençler, kendi dillerinde okudukları naatlarla Hz. Muhammed’i (S.A.V) anlattı.


 

Esenler Belediyesi, Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği destekleri ile Mevlid Kandili’ne özel bir etkinlik düzenledi. Bu yıl \'Diller Farklı Olsa da Gönüller Bir\' sloganıyla, 4’üncü kez gerçekleştirilen programa Bosna-Hersek, Bangladeş, İran ve Mısır’ın da içinde bulunduğu 8 ülkeden öğrenciler katıldı.


 

Etkinlikte konuşan, Bâb-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kara, “Bizim aslında edebiyatımızda vefat etmiş olanların ardından yazılan şiirlere mersiye ya da ağıt denir. Fakat Hz. Peygamberin ardından yazılanlara naat-ı şerif deniliyor. Bu da onun canlı olarak aramızda olduğunu varsaydığımızın bir göstergesi olsa gerek” ifadelerini kullandı.


 

Türk edebiyatında sayısız naat-ı şerif bulunduğuna dikkat çeken Kara, “Gönül coğrafyamız diye nitelendirdiğimiz İslam coğrafyasında da sayısız naat-ı şerif yazılmış. O okyanustan bir katre sunmak istedik” diye konuştu.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir