Gündem

Görevine ikinci kez son verilen Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ofisini boşalttı

16 Ağustos 2022 08:26

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Naci İnci'nin mahkeme kararına rağmen ikinci kez görevine son verdiği Can Candan'ın 3.5 saat içinde ofisini boşaltması istendi. Candan ofisini boşaltırken yaptığı paylaşımda, "Benim atanmışların bana ofis vermesine ihtiyacım yok. Benim Boğaziçi Üniversitesi'nde yüzlerce ofisim var" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, mahkeme kararına rağmen ikinci kez görevine son verdiği Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacısı Can Candan’a ofisini boşaltması için mesai saati sonuna kadar süre verdi.

Can Candan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bügün 13:30’da bana tebliğ edilen genel sekreter Hasan Fehmi Topal imzalı yazı ile kitap ve filmlerle tıka basa dolu 15 yıllık ofisimin mesai saati sonuna kadar boşaltılması isteniyor! Bana verilen süre 3,5 saat!!!" ifadelerini kullandı.

Ofisini boşalttıktan sonra paylaşımlarda bulunan Candan, "Başta Mina Urgan'dan miras kilim olmak üzere, şahsi eşyalarıma, kitaplarıma, film arşivime ve film ekipmanlarıma atanmışların zarar vermesini istemediğimden dolayı, meslektaşlarım, öğrencilerim, mezunlarımız ve çalışanlarımız ile hep birlikte Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ofisimi boşalttık" dedi.

Candan, ofisini toplarken.

Candan, daha sonra boşalan ofisini de paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Ofisimi boşaltırken haksız, hukuksuz yere ofislerini boşaltmak zorunda bırakılan ve bu haksızlığın ve hukuksuzluğun devam etmesi yüzünden halen ofislerine dönmemiş olan yüzlerce meslektaşım Barış Akademisyenleri hep aklımdaydı.

Candan, ofisinde sadece belgesellerine ait posterleri bıraktı. 

Benim atanmışların bana ofis vermesine ihtiyacım yok. Benim Boğaziçi Üniversitesi'nde yüzlerce ofisim var. Bizim mücadelemiz ofisler, ünvanlar, makamlar için değil, ilkelerimiz için verilen bir mücadele."