Dünya

Görevdeyken antidepresan kullandığını açıklayan Avustralya eski Başbakanı Morrison: Politikacılar taştan yapılmış değildir

26 Nisan 2024 09:27

T24 Dış Haberler

Avustralya'nın eski Başbakanı Scott Morrison, görev süresi boyunca anksiyete nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü ve antidepresan kullandığını açıkladı.

Yeni kitabında Morrison, "saf fiziksel yorgunluğa" ve "siyasetin amansız ve duygusuz vahşetine" işaret etti. Hikayesini akıl hastalığını "damgalamaktan kurtarmak" için paylaşmaya karar verdiğini de sözlerine ekledi.

Morrison, "Doktorum bu kadar uzun süre dayanabildiğime şaşırdı" diye yazdı. 

Morrison sözlerine "Politikacılar taştan yapılmış değildir, ancak birbirlerine de dahil olmak üzere çoğu zaman onlara öyleymiş gibi davranılır" diye devam etti. Ayrıca akıl hastalığı yaşayan politikacıların hala yüksek düzeyde performans gösterebileceğini açıkça belirtmek istediğini söyledi.

55 yaşındaki iki çocuk babası Morrison, tükenmişlikle mücadelesinden bahseden Yeni Zelanda'nın eski Başbakanı Jacinda Ardern ve 2009 yılında intihar düşünceleri yaşadığını bir anı kitabında açıklayan Morrison'un selefi Malcolm Turnbull gibi benzer konularda içini döken dünya liderleri arasına katıldı. 

Morrison en üst düzey görevdeyken Avustralya'nın pandemi sürecini ve 2019-2020 orman yangını krizini yönetti. Ardından kendisini gizlice çeşitli bakanlık pozisyonlarına atadığı için tarihi bir skandala karıştı.

Ocak ayında, 17 yıllık kamu hizmetinin ardından özel sektöre katılmak üzere siyasetten emekli oldu.