Gündem

Görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Mustafa Şentop'a seslendi: Öğrencim olan oğlunuz ve diğer Boğaziçilileri korumaya devam edeceğim

Tunca, Boğaziçililerin kişisel verilerinin bir firma ile paylaşılmasını ortaya çıkarmıştı

06 Temmuz 2022 13:58

Boğaziçi Üniversitelilerin kişisel verilerine erişim izni verildiğini ortaya çıkaran akademisyenlerden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a seslenerek, "Oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, öğrencileri, akademisyenleri ve idari personellerinin kişisel bilgilerine onaysız erişim izni verildiğini tespit eden dört akademisyenden biri olan ve görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a seslendi. Akademik danışmanı ve iki derste hocası olduğu öğrencinin Şentop'un oğlu olduğunu, diploma törenine katılamadığını söyleyen Tuğcu, "Ben o ve diğer Boğaziçilileri ve Boğaziçi'yi korumaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Tuğcu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın TBMM Başkanı @MustafaSentop, şu esnada oğlunuzun diploma töreni var. Ben oğlunuzun akademik danışmanı ve iki derste hocasıydım. Ancak oğlunuz da dahil olmak üzere tüm Boğaziçililerin kişisel bilgilerine bir firma için erişim hakkı verildiğini ortaya koyduğum için görevden uzaklaştırıldığımı ve diploma törenine katılamadığımı biliyor musunuz?

Sevgili öğrencime (ismini vermiyorum) hayatta başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Ben o ve diğer Boğaziçilileri ve Boğaziçi'yi korumaya devam edeceğim."

TIKLAYIN - "Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kişisel verilerinin bir firma ile paylaşıldığı" iddiası Meclis gündeminde

TIKLAYIN - Boğaziçi Üniversitesi’nde 4 akademisyen görevden uzaklaştırıldı