Gündem

Görevden almayla ortaya çıktı, Kılıçdaroğlu’nun 80’e yakın danışmanı varmış: Jeremy Rifkin de gitti, Nuşirevan Elçi de 

Nuşirevan Elçi'ye rozetini CHP lideri takmış; Jeremy Rifkin ise CHP'nin 'Vizyon Belgesi' paneline ABD'den bağlanmıştı

15 Haziran 2023 19:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplu bir şekilde görevlerine son vermesiyle, genel merkezde bugüne kadar 80’e yakın danışman ve başdanışmanın görevlendirildiği ortaya çıktı. Görevine son verilenler arasında ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin ile verdiği bir söyleşide Türk bayraklarının kaldırıldığı iddiaları ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi de yer alıyor.

Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce atanan danışman ve başdanışmanlarının görevlerine son verdi. CHP’den yapılan açıklamada, “4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevleri 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır” denildi. Görevden alma işleminin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından "değişim" seslerinin yükseldiği bir dönemde yapılması dikkati çekti. 

80’e yakın danışman ve başdanışman

Bu arada CHP’den yapılan açıklamanın ardından kaç danışman ve başdanışmanın genel merkezde görevlendirildiği de merak konusu oldu. CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 80’e yakın danışman ve başdanışmana görev verdi. Bu arada görevine son verilenler arasında ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin de bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde Rifkin’in görevlendirilmesi tartışma konusu olmuştu. 

Erdoğan Toprak, mitingleri koordine etmişti

Yine görevine son verilenler arasında Kılıçdaroğlu’nun mitinglerini koordine eden Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak da bulunuyor.

Verdiği bir söyleşide Türk bayraklarının kaldırıldığı iddiaları ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Ramazan Kubat da görevden alındı. 

Tuncay Özkan da görevden alınanlar arasında

Seçimin ardından tartışılan bir isim de Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’dı. Birkaç kez görevden alındığı iddiaları gündeme gelen Özkan, bu iddiaları yalanlamıştı. Özkan da görevden alınan danışmanlar arasında yer aldı

Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde bazı isimlerle yeniden yola devam edeceği ve yeni görevlendirmeler yapacağı belirtiliyor.