Spor

Görevden alınan Kuntz konuştu: Belirlediğim hedeflerin gerçekleşmesinden gurur duyuyorum

21 Eylül 2023 10:20

A Milli Takım'daki görevine son verilen Teknik Direktör Stefan Kuntz, ay-yıldızlı takımda yaptıklarını anlatırken, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın teknik direktörü olarak kenarda yer almaktı. Ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı" dedi.

Kuntz, A Milli Takım ile yollarını ayırmasının ardından ilk kez konuştu. Hayallerinin gerçekleşmediğini belirten Alman hoca, bu zamana kadar ay-yıldızlılarla başardıklarından gurur duyduğunu söyledi.

Kuntz, yaptığı açıklamada, "Türk milli takımına ve özellikle Türk halkına başarılı çalışmalarımızın devamını ve Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmasını diliyorum. En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Şampiyonası'nda Türk milli takımının teknik direktörü olarak kenarda yer almaktı - ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı" dedi.

Kuntz, şunları söyledi:

"Teknik ekibimle birlikte çıktığım 20 karşılaşmanın Türk milli takımının sorumluluğunu üstlendim, 12 karşılaşmayı kazandık, 3 beraberlik elde ettik. Güçlü rakipler Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Japonya'ya karşı 4, Faroe Adaları'na ise 1 maç kaybettik. Göreve geldiğimde (2021) belirlediğim hedeflerin gerçekleşmesinden gurur duyuyorum: Katar'daki Dünya Kupası elemelerine ulaşmak ve Milletler Ligi C Grubundan B Grubuna yükselmek. 20 maçta 21(!) farklı oyuncu ile 46 gol attık ve 26 golü kabul etmek zorunda kaldık.

Salih Özcan (Borussia Dortmund) ve Ferdi Kadıoğlu'nu (Fenerbahçe) Türkiye'ye taşınmaya ikna edebildiğimiz için özellikle mutluyum. Benim ve koçluk ekibimin belirttiğimiz hedeflerden biri de genç Türk yeteneklerini keşfetmek ve desteklemekti. Görev yaptığı iki yıl boyunca 22 oyuncu Türk milli takımına forma giydi. İlk kez sahneye çıkanların ortalama yaşı 23,27 idi. Bu oyunculardan 10'u ilk çıkışlarından sonra aralarında Arda Güler'in (Real Madrid) de bulunduğu daha tanınmış kulüplere transfer oldu.

Bu puanlar bir koç olarak beni ve tüm koçluk ekibini gururlandırıyor. İki yıl boyunca eşlik edebildiğim tüm oyuncularıma, mükemmel iş çıkaran ekibime, teknik ekibime, Kenan Koçak, Jan Moritz Lichte ve Axel Busenkell'e ve yanımda olan tüm güzel Türk futbol taraftarlarına teşekkür ederim. Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da ve dünyada da bana destek oldu."