Gündem

Google'ın yerini alacağı söylenen ChatGPT nedir, özellikleri neler?

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, karmaşık görevlerdeki uzmanlığı ve kullanım kolaylığı ile uzmanların dikkatini çekiyor. Teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandıran ChatGPT'nin Google'ın yerini alacağı söyleniyor. ChatGPT, internette gündem oldu. Vatandaşlar, ChatGPT ile ilgili detayları merak etti.  Peki ChatGPT'yi diğer chatbotlardan ayıran özellikler nelerdir? Google'a rakip olacağı iddia edilen ChatGPT'nin özellikleri:

12 Aralık 2022 15:36

İlk kullanıcılar, kod yazmanın yolları ve düzen sorunlarını ve optimizasyon sorgularını çözme yolları da dahil olmak üzere karmaşık sorulara açıklamalar, yanıtlar ve çözümler sağlayabilen teknolojiyi Google'a bir alternatif olarak tanımladılar.

Yapay zeka ve makine öğrenimi tarafından eğitilen sistem, sohbet arabirimi aracılığıyla bilgi sağlamak ve soruları yanıtlamak için tasarlandı.
Araştırma kuruluşu geçen hafta yaptığı açıklamada, "Diyalog biçimi, ChatGPT'nin takip sorularını yanıtlamasına, hatalarını kabul etmesine, yanlış öncüllere itiraz etmesine ve uygunsuz istekleri reddetmesine olanak tanıyor" dedi.

Soru-cevap
Metin yazma (temel akademik makaleler, edebi metinler, film senaryosu vb.)
Matematik denklemleri çözme
Hata ayıklama ve düzeltme (örneğin herhangi bir kod bloğundaki hataları tespit edip doğrusuyla düzeltme)
Diller arası çeviri
Metin özetleme ve metindeki anahtar kelimeleri tespit etme
Tavsiyelerde bulunma
Sınıflandırma
Herhangi bir şeyin ne işe yaradığını açıklama (örneğin bir kod bloğunun ne işe yaradığını açıklama)

Bilgisayar veya telefondan https://chat.openai.com web sitesi açıldığında OpenAIüyeliği varsa "Log in" butonuna basıp hesaba giriş yapılması gerekiyor. Hesap bulunmuyorsa "Sign up" butonuyla üye olarak hesaba giriş yaptıktan sonra açılan sohbet ekranından ChatGPT kullanılabilir.