Bilim / Teknoloji

Google çalışanları doğruladı; kod yazabilen yapay zekâ geliyor

Google Labs tarafından geliştirildiği ortaya çıkan bu yapay zekânın 'mükemmel ve hatasız kodlar' yazmak için kullanılması amaçlanıyor

24 Kasım 2022 15:32

Yapay zekâ alanında çalışmalar devam ederken, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in altında çalışan bir ekibin geliştirdiği proje ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre Alphabet'in çatısı altında yer alan Google Labs tarafından geliştirildiği aktarılan bu yapay zekânın kendi kendine istenilen kodu yazması ve içinde sorunlar bulunan kodların düzeltilmesi için eğitildiği iddia edildi.Bu iddiayı isimli açıklanmayan Google çalışanları doğruladı. Peki bu ne anlama geliyor?

Google'ın yapay zekâsı 'yazılımcı' olacak

Daha önce yapay zekânın resim, müzik ve haber/makele yazdığı senaryoları görmüştük ancak 'kendi kendine kod yazabilen' yapay zekâ fikri yeni. GizChina tarafından aktarılan habere göre Google'ın üzerinde çalıştığı bu proje beklendiği gibi başarıya ulaşırsa, teknoloji çalışanları başta olmak üzere yazılımcıları işinden edebilir.

Projenin kod adı Picthfork. Belgelere göre projenin amacı 'yapay zekânın makine öğrenimi kullararak kod yazması, kod yazmak için eğitilmesi ve en sonunda kendi kendine kod yazması' gibi açıklanıyor. 

Bir Google sözcüsüne göre, Pitchfork ekibi, yazılım geliştiricilere yardımcı olacak farklı kullanım durumlarını da değerlendiriyor ve bunları keşfetmek için şirketin araştırma ekibiyle dirsek temasında çalışıyor.