Dünya

Golan Tepeleri'ndeki Yahudi yerleşim yerine 'Trump' adı verildi

"Başkan için bundan daha uygun ve daha güzel bir doğum günü hediyesi düşünemiyorum"

17 Haziran 2019 20:39

İsrail'de küçük bir Yahudi yerleşim birimine "Trump Tepeleri" adı verildi. İsrail'de düzenlenen ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın katıldığı bir törenle, Bruchim yerleşim yerine "Trump Tepeleri" adı verildi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD'nin İsrail Büyükelçisi Friedman törende yaptığı açıklamada "Kesinlikle çok güzel. Başkan için bundan daha uygun ve daha güzel bir doğum günü hediyesi düşünemiyorum" dedi.

Düzenlenen törende "tarihi bir gün" ifadesini kullanan Başbakan Benyamin Netanyahu, söz konusu yerleşkeye "Trump Tepeleri" (Ramat Trump) adını vererek "İsrail'in ve şahsının kadim dostu Trump’ı onurlandırmak istediklerini" söyledi. Netanyahu, "Yahudiler ve Yahudi olmayanlar için Golan Tepeleri'ndeki inşa çalışmalarına devam edeceklerini" de kaydetti.

Cuma günü 73. doğumgününü kutlayan ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya teşekkür etti. ABD, geçen mart ayında Golan Tepeleri'ndeki İsrail egemenliğini tanıdığını açıklayarak tepki toplamıştı.