Gündem

Gökçek'in oğlunun başkanlık yaptığı Osmanlıspor’a, bir yılda belediye bütçesinden 2 milyon lira harcanmış

05 Aralık 2019 10:19

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Kulüp ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında imzaladığı protokol ile tesisler 25 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne geçti. Tesislerin toplam büyüklüğünün 75 bin 115 metrekare olduğu öğrenildi.

İşletme hakkı kulübe devredilen spor alanları ve müştemilatlarına ait elektrik, su, atıksu ve doğal gaz giderlerinin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Stadı için Kasım 2018 – Ekim 2019 dönemleri arasında toplam 2 milyon 58 bin 988 TL harcadı. Tesisin aylık ortalama giderinin 171 bin 582 TL olduğu belirlendi.

Doğal gaz ve elektrik giderleri

Tesislerin Kasım 2018 – Ekim 2019 dönemleri arasında belediye bütçesinden karşılanan giderleri şöyle:

Otel ve Halı Sahaların Elektrik Gideri: 26 bin 316 TL.

Osmanlı Stadı’nın Elektrik Gideri: 2 milyon 5 bin TL.

Osmanlı Stadı’nın Doğalgaz Gideri: 26 bin 716 TL.

Devir işlemine iptal

Belediye Meclisi, 10 Ağustos 2018’de devir işlemini iptal etti. Meclis’in kararı, 24 Ağustos’ta kulübe de bildirildi. Tebliğin ardından tesisleri 15 gün içinde boşaltması gereken kulüp, karara uymadı.

Sincan Kaymakamlığı, belediyenin talebi üzerine tahliyenin 2 Temmuz Salı günü saat 10.00’da yapılacağı belirtildi. Karar gereği tesisin, Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği memurlara “boş ve işgalsiz” teslim edileceği bildirildi.

Ancak kaymakamlık yetkilileri, belirlenen gün ve saatte tahliye işlemi için tesislere gelmedi. Tesislerde bulunan belediye yetkilileri tahliyenin gerçekleştirilmediğini tutanak ile kayıt altına alarak ayrıldı.

Sayıştay, devredilemez dedi

Yenikent Stadı’nın bedelsiz tahsisindeki usulsüzlük, Sayıştay denetimlerine de takıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçileri, mülkiyeti belediyede olan taşınmazların, “Ortak Hizmet Projesi” adı alında dernek ya da dernek statüsündeki spor kulüplerine devredilemeyeceğinin altını çizdi.