Ekonomi

“Gizli gişelerde 6 kez ücret ödemiş olabilirsiniz”

Karar yazarı Kahveci, otobandaki ücret kesintilerine ilişkin uyarılarda bulundu

26 Ağustos 2019 12:02

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, otobandaki gizli gişeler nedeniyle farkında olmadan fazla para ödenebileceğine dikkati çekti. Kahveci, “Özel sektörün otobanına girdiniz. Ama çıkışınıza daha uzun mesafe varken birde yolun ortasında gişeler önünüze gelir... Ver para...Hadi turnikeli gişelerde para ödediniz veya OGS-HGS bakiyesinden verdiniz. Ama yolda giderken gözünüz tepede olsun hep. Çünkü ara ara yerlerde sizin bil(e)mediğiniz kameralı otomatik gizli gişelerde mevcut. O gişeler de sizden çatır çatır para kesiyor” dedi.

Kahveci’ yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kurtköy’den girip-Çatalca’dan çıkarken görünür gişeler varken görünmeyen gişelerle toplam 6 gişe para ödemiş oluyorsunuz. Benzer gişeler KÖİ projeli yolların hepsinde mevcut.

Yani turnikeli ana gişeler yanında turnikesiz gizli gişeleri biliyor musunuz?
Özellikle bağlantı yollarında bu üst kameralı gişeler çok daha önemli. Şehir merkezinde kalmış 2-3 km’lik bağlantı yolunu kullanmadan evinize gidemiyorsunuz. Ama bir kaç KM’lik özel sektör yoluna mahkum edilmiş haldesiniz ve 8,0-9,0 lira ödemek zorundasınız.

Başakşehir-Mahmutbey civarında bu gişeleri kim biliyor? Gizli (kameralı) gişelerden alınan ücretlerden haberiniz oluyor mu?

Durun bitmedi.

Turnikeye geldiniz ve bakiyenizde para olmasına rağmen para yok diye nakit ödediniz. KÖİ şirketleri sizin banka veya kredi kartınızdan yeniden çekebiliyor.

Yani aynı yola hem HGS-OGS’den para ödüyor hem de nakit ödemede bulunabiliyorsunuz. Şirketler çok rahat paranızı bakiyenizden çekebiliyor.

Yukarıda cumhurbaşkanının geçen yıl verdiği sözü ve gerçekleşmemesini bu nedenle anlattım: Bu şirketlere yaptığınız ve aldıkları fazladan ödemeleri geri almanız öyle kolay değil.
Bu ülkenin cumhurbaşkanı ya da yeni sistemle başkanı bile Türk halkına verdiği ‘dini bayramlarda ücretsiz’ sözünü yerine getiremiyor. Öyle güçlüler yani.

Tavsiyem şudur: KÖİ otobanlarını ve köprülerini kullanıyorsanız:

1- Nakit veya bakiye ödemeleri dahil kredi kartınızı ve otomatik ödeme banka bakiyenizi sürekli takip edin.
2- Gözünüz sadece turnikeli gişelerde olmasın, üstte kurulan kameralı gişeleri de takip edin. Şehir içi bağlantı yollarında özellikle yeni havalimanına vs giderken uçak biletinin yarısını bu kısa yollarda harcamış olmayın.

Ne demiştik: Eller havaya...”

Yazının devamı için tıklayın