Dünya

Gisele Pelicot davası: Cinsel saldırı görüntüleri, halka açık şekilde mahkemede gösterildi

Avignon'daki davanın daha sürmesi ve kararın yılbaşından önce çıkması bekleniyor

12 Ekim 2024 08:44

T24 Dış Haberler

10 yıl boyunca eşi tarafından uyuşturularak onlarca erkek tarafından tecavüze uğratıldığı belirtilen ve ülkede cinsel şiddete karşı mücadelenin sembolü haline gelen Gisele Pelicot davasında önemli bir gelişme yaşandı. Pelicot'a yönelik istismar görüntüleri, mahkeme salonunda gösterildi. 

Dominique Pelicot, evli olduğu Gisele Pelicot'a yıllarca uyuşturucu verdiği ve eşiyle cinsel ilişkiye girmeleri için onlarca erkekle anlaşma yaptığı suçlamasıyla yargılandığı duruşmada 50 erkek Gisele Pelicot'a cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Davanın dünkü duruşmasında, Gisele Pelicot'un cinsel saldırıya uğrarken eski eşi tarafından çekilmiş görüntüleri mahkeme salonunda gösterildi. 

Şu an 72 yaşında olan Gisele Pelicot, başına gelenlerin Fransız kamuoyuna açıklanabilmesi için, isminin gizli kalması hakkından vazgeçmişti. Avukatları da söz konusu görüntülerin mahkemede gösterilebilmesi için mücadele vermişti.

Pelicot'un ve avukatlarının ısrarıyla halka açık şekilde gösterilen videolar, savcılık iddianamesindeki en önemli unsurlardan. 

Avignon'daki davanın daha sürmesi ve kararın yılbaşından önce çıkması bekleniyor.

TIKLAYIN | Gisèle Pelicot davası: Toplu tecavüzle anılan bir Fransız kasabası ve ülkede mücadelenin sembolü olan bir kadın

TIKLAYIN | Fransa'da cinsel saldırıya karşı mücadelenin sembolü haline gelen Gisèle Pelicot’ya destek için yüzlerce kişi sokaklara çıktı

TIKLAYIN | Hakim, Gisele Pélicot'un toplu tecavüz videosunun halka gösterilmesine karar verdi


 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'