Gündem

Girdiği ameliyatta bağırsağında iğne unutuldu, “Senin ağrıların psikolojik” dendi, hayatını kaybetti!

18 Aralık 2023 08:21

E.K. adlı bir vatandaş, 5 yıl önce özel bir hastanede olduğu kolit ameliyatında bağırsağında unutulan iğne ucu nedeniyle hayatını kaybetti. İlk ameliyattan sonra ağrıları başlayan ve hastaneye her gittiğinde “Senin ağrıların psikolojik” denilerek evine gönderilen E.K., geçen haziranda acil olarak alındığı ameliyattan sağ çıkamadı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, söz konusu ameliyatın ardından bir türlü iyileşemeyen E.K., bu şikâyetlerini ameliyatı yapan doktora ilettiğinde, “Sen artık bu şikâyetleri huy edindin. Seninki psikolojik; ağrın, sancın da öyle” denilerek eve gönderildi.

Genç kadın, doktoruna güvendiği için 5 yıl boyunca gidip geldiği özel hastanede ağrılarına çare bulamadı. İddiaya göre, 4 Ocak günü çok sancılanan E.K., evlerinin yakınındaki devlet hastanesine gitti. Yapılan muayene sonucunda E.K.’in bağırsağında oksitlenmiş 5 santimetrekarelik iğne ucu bulunduğu ve bu duruma derhal müdahale edilmesi gerektiği söylendi. Tespiti yapan devlet hastanesi doktoru, E.K.’e bu durumu ameliyatı yapan doktor ile paylaşmasını önerdi. Öğrendikleri karşısında büyük panik yaşayan E.K., ameliyatının gerçekleştiği özel hastanedeki doktoruna gittiğinde, 6 ay boyunca sıvı gıda alması gerektiği söylenerek evine gönderildi.

İddiaya göre doktorunun ilgisizliği yüzünden 6 ay sonra rahatsızlanınca ameliyata alınan E.K., hayatını kaybetti. Annesi G.A. babası A.A. ve 8 yaşındaki kızı M.İ.K. ölümden hastane ve doktorları sorumlu tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.