Gündem

Ghosting nedir?

İşte, ghosting’in anlamı

01 Ağustos 2022 09:37

Ghosting kelimesinin gündeme gelmesinin ardından kelimenin anlamı merak edildi. Ghosting kelimesinin anlamını merak edenler, internette aratmalar yaptı. Peki, Ghosting nedir?

Ghosting nedir, ne demek?

Ghosting kelimesinin bir arkadaş ya da partnerin, herhangi bir uyarıda bulunmadan, açıklama yapmadan iletişimi koparması anlamına geldiği biliniyor. Bu beklenmedik davranış uzmanlar tarafından, geride bırakılan kişi için nezaketsiz olmasının yanı sıra, travmatik bir deneyim olduğu savunuluyor.

Digitalage'in haberine göre, ghosting’i bir tür duygusal zulüm olarak gören ve ghosting vakalarına son vermek isteyen Filipinli milletvekili Arnolfo Teves Jr., ghosting uygulayan kişilerin cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyor. Dahası, Meclis'e sunduğu kanun teklifinde ghosting’in kimler arasında yaşanabileceğini ve kimlerin cezalandırılabileceğini de detaylandırıyor.

Filipinli milletvekiline göre, sıradan sosyal ortamlarda ya da tanıdık kişiler arasında ghosting olarak nitelendirilebilecek bir olay yaşanması mümkün değil. Fakat evlilik bağına bakılmaksızın birlikte yaşayan kişiler ve duygusal bir ilişki içerisinde olan bireyler arasında yaşanan, taraflardan birinin iletişimi koparması hadisesi ghosting olarak tanımlanabilir.

Arnolfo Teves Jr., teklifte nasıl bir ceza uygulanması gerektiğinden bahsetmese de bir röportajında toplum hizmeti cezasının uygulanabileceğini düşündüğünü belirtti.