Gündem

Gezi tutuklusu Hakan Altınay, AKP'li hukukçulara seslendi: Türkiye Yüzyılı’nı benim gibi vatandaşları hapse atarak mı başlatacaksınız?

02 Aralık 2022 12:35

Gezi davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Hakan Altınay, "Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı ve diğer AK Partili hukukçulara açık mektup" başlıklı yazısında "AK Partili dostlara daha evvel iki kez seslendim… Bu üçüncü – ve sanırım son – seslenişim. Erdemliler hareketi olarak yola çıkan, adaleti ismine dahil eden, milyonlarca üyesi olan bir siyasi partinin 20 yıldan sonra erdeme, adalete duyarsızlaşması sadece kendisi için değil, geniş bir coğrafyada benzer referansları, iddiaları olan hareketler için de çok trajik bir yenilgi olacaktır. Birbirimizi sicil amiri olarak görmemiz bizi toplum yapan en önemli özelliklerimizden" ifadelerini kullandı.

Altınay, "Açıkça ifade edeyim, benim AK Parti’ye ne özel bir sempatim ne de özel bir antipatim var. Benim gözümde AK Parti’nin başarıları da var, hataları da. Temel eğitimdeki ders kitaplarının ücretsiz verilmesi, yüksek öğrenimde harçların kaldırılması önemli, olumlu adımlar. Son dönemde Azerbaycan dayanışması ve bu iş birliğinin sonuçları çok önemli bir başarıdır. Lakin, AK Parti’nin son yıllardaki dilini son derece hoyrat, ayrıştırıcı, sevgisiz buluyorum ve topluma çok büyük zarar verdiği kanısındayım. AK Parti eleştirilerim 27 Nisan muhtırasına itiraz etmemi de engellemedi, 17-25 Aralık sonrasında uluslararası basına “Hiçbir toplum bu kadar güç kullanan bir hareketin bu kadar gayri saydam olmasına rıza göstermez” dememe de mani olmadı. Benim açımdan bunların hepsi Cumhuriyet’in “hür ve mesul vatandaşı” olmanın gereğiydi, benim ve herkesin sorumluluğuydu.

Daha fazla uzatmak istemiyorum ve soruyorum: “Gelin birlikte çalışarak kuralım” dediğiniz sevgi, muhabbet, adalet temelli Türkiye Yüzyılı’nı benim gibi vatandaşları hapse atarak mı başlatacaksınız?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...