Gündem

Gezi Parkı eyleminde TOMA’yla genç kadını yaralayan polislere beraat

"Gezi olaylarında polisin ölçüsüz şiddet kullandığı ortada"

07 Şubat 2019 13:13

Gezi direnişi sırasında TOMA’nın kendisinini hedef alıp tayzikli su sıkması sonucu köprücük kemiği kırılan Gökçe Algan’ın karar duruşması bugün İstanbul Çağlayan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Polis görevlileri Ömer Serdar Küçükibrahimoğlu ile Fatih Zahter hakkında “kasten yaralama” ve “görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davada, delil yetersizliğinden dolayı sanıklar beraat etti.

Sanıkların ve şikâyetçi Gökçe Algan’ın avukatının katıldığı duruşmada, Algan’ın avukatı, “Gezi olayının yeniden gündem olduğu bugünlerde, polisleri cezalandırmanın kolay olmadığını biliyoruz. Ama bu konuda vereceğiniz karar gezi mağdurları açısından ilk kararlardan biri olacak. Bu nedenle tarihsel olarak da çok önemli” diyerek polislerin cezalandırılmasını istedi.

Polis görevlileri Ömer Serdar Küçükibrahimoğlu ile Fatih Zahter hakkında “kasten yaralama” ve “görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davada, delil yetersizliğinden dolayı sanıklar beraat etti. Mağdur Gökçe Algan’ın babası Nazmi Algan, BirGün’e yaptığı konuşmasında davanın beş yıldır sürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Muhtemelen hakim de bu suçun işlendiğini biliyordu ama delil yetersizliği sebebiyle beraat verdi. Gezi olaylarında polisin ölçüsüz şiddet kullandığı ortada. Benim kızım o tarihte 28 yaşında, zayıf ve genç bir kadındı ve iki kere ameliyat oldu. Buna rağmen beş yılın solunda adalet tecelli etmedi. Ama biz peşini bırakmayacağız.”