Kültür-Sanat

Gérard Depardieu yeni bir cinsel saldırı iddiasıyla karşı karşıya

27 Şubat 2024 15:01

T24 Kültür-Sanat

Daha önce 13 kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan Fransız aktör Gérard Depardieu tüm suçlamaları reddetmişti. Depardieu, bu kez bir set tasarımcısından gelen yeni bir cinsel saldırı iddiasıyla karşı karşıya.

Şikayette bulunan 53 yaşındaki Amélie de Mediapart, Depardieu'nun 2021 yılında bir sette kendisini yakaladığını ve göğüslerine dokunduğunu iddia etti. 

İddia edilen saldırının The Green Shutters filminin setinde meydana geldiği öne sürülürken, şikayetcinin avukatı setteki diğer kişilerin devreye girerek iddia edilen olayı yarıda kestiğini söyledi. 

Bu son iddia, oyuncu Judith Godrèche'in Fransız film endüstrisine kendi içindeki cinsel istismarla yüzleşmesi gerektiğini söylemesinin ardından geldi. 

Depardieu, sahip olduğu tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu iddia ederek, geçen yıl yayınlanan açık mektubunda şunları söyledi: "Asla ama hiçbir zaman bir kadına tacizde bulunmadım."

Fransız oyuncu Hélène Darras'ın açtığı dava, savcılar tarafından zaman aşımı nedeniyle düşürülmüştü.

Aralık 2023'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Depardieu'nun bir "insan avının" hedefi olduğunu iddia ederek tartışmalara yol açtı ve Fransa'nın en yüksek onuru olan Legion of Honor'un cinsel uygunsuzluk suçlamaları nedeniyle kendisinden geri alınmaması gerektiğini ekledi.