Dünya

Georgia'da Warnock, Trump'ın adayı Walker'ı yendi: Demokratlar ABD Senatosu'nda 51 sandalyeye yükseldi

07 Aralık 2022 10:41

T24 Dış Haberler

Kasım ayında kimsenin yüzde 50 oy almamasının ardından ABD'nin Georgia eyaletinin Senato sandalyesi için yapılan ikinci tur seçimlerinde Demokrat Senatör Raphael Warnock, Cumhuriyetçilerin adayı eski Amerikan futbolcusu Herschel Walker'ı yendi. 

The Associated Press'in aktardığı sonuçlara göre Warnock oyların yüzde 51'ini, Walker ise 49'unu aldı. Demokrat Parti, bu zafer ile Senato'daki sandalye sayısını 51'e çıkararak çoğunluğunu güçlendirdi. 

ABD tarihinin en pahalı siyasi kampanya yarışlarından birine dönüşen yarışı kazanan Warnock, aynı zamanda Georgia eyaletinde 6 yıllık dönem için Senato'ya seçilen ilk siyah senatör oldu.

Zafer konuşmasında Warnock, "Burası Amerika; tüm imkansızlıklara rağmen ülkemizi daha iyi yapmaya giden bir yol hep vardır" dedi ve "Halk, neyi istediğini söyledi" diye konuştu. 

Walker, eski başkan Donald Trump'ın en büyük desteği verdiği adaylardan biriydi. Ara seçimlerde Trump'ın Nevada, Arizona, Pennsylvania ve New Hampshire eyaletlerinde desteklediği adaylar da kaybetmişti.