Dünya

George Soros'un milyarlarca dolarlık Açık Toplum Vakıfları'nın başına oğlu Alexander geçti

12 Haziran 2023 10:59

T24 Dış Haberler

Macar-Amerikalı milyarder yatırımcı George Soros, milyarlarca dolar değerindeki Açık Toplum Vakıfları'nı oğlu Alexander Soros'a devretti. 

92 yaşındaki Soros, daha önce beş çocuğundan hiçbirinin Açık Toplum Vakıfları'nın başına geçmesini istemediğini söylemişti. Fikir değişikliğine giden Soros, dünyanın en varlıklı vakıflarından birine, "bunu hak etti" diyerek oğlunu başkanlık görevine getirdi. 

37 yaşındaki Alexander Soros'un, geçen aralıkta sessizce göreve getirildiği ortaya çıktı.

Pazar günü Wall Street Journal'a verdiği söyleşide Alexander, babasından "daha politik biri olduğunu" söyledi ve ailesinin ABD'de sol görüşe yakın siyasi adaylara para desteği vermeye devam edeceğini vurguladı. 

Alexander Soros, yeni görevi doğrultusunda babasının siyasi faaliyet komitesi ve Soros Fund Management'ı da yönetecek. 

Soros'un 120'den fazla ülkede faaliyet gösteren Açık Toplum Vakıfları, internet sitesinde yer aldığı şekliyle, "dünyada demokrasiyi geliştirmek ve insan haklarını savunmak üzere" sivil toplum kuruluşlarına yılda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kaynak aktarıyor.

Alexander Soros, kısa süre önce Biden yönetimi yetkililerinin yanı sıra Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de görüşmeler yapmıştı.