Gündem

Eski AKP milletvekili, Genç Siviller Hareketi’nin kurucularından Bilal Macit bakan yardımcısı oldu

15 Eylül 2024 08:07

Milli Eğitim, Milli Savunma ve Sağlık bakanlıklarında üç bakan yardımcısı değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama kararlarına göre Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı ve Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Kemal Şamlıoğlu görevden alındı. Yerine ‘Genç Siviller Hareketi’nin yöneticileri arasında yer alan eski AKP İstanbul Milletvekili ve eski Sanayi Bakanlığı AR-GE Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun Macit, Genç Siviller İnisiyatifi’nin kurucuları arasında yer aldı. Macit, 12 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. En genç milletvekili seçildi. Vekilliğinin ardından önce Teknopark İstanbul Genel Müdürü olan Macit, ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Başkanvekili olduğu dönemde Bilal Macit’in de yöneticisi olduğu “Genç Siviller Hareketi” için “FETÖ’nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten oluşum” demişti. Genç Siviller ise bu iddiayı reddedip, Özel hakkında tazminat davası açmıştı. Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olan Macit, Cumhuriyet Mitinglerine karşı çıkan Genç Siviller Hareketi, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalara ise destek vermişti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Makine Mühendisi ve “Hayra Davet Vakfı’’ kurucusu Celal Sami Tüfekçi de görevden alınarak yerine “Yargıda Birlik’’ Genel Başkanı hakim Musa Heybet getirildi. Heybet, 2014’te Twitter’a erişimin TİB tarafından engellenmesi konusundaki yürütmeyi durdurma kararına muhalif kalmıştı.

Musa Heybet

Elektrik Mühendisi olan Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da görevden alındı ve yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Yılmaz, Haziran 2023’te Sağlık Bakan Yardımcısı olmuştu.

Yasin Ayfer Erkoç

Boş bulunan TÜBİTAK Başkanlığı’na ise Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Orhan Aydın atandı. ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Yozgatlıgil de TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi oldu.

 


Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor