Gündem

Gelecek Partisi'nin en genç kurucusundan 'diploma' göndermesine açıklama: "Bağlamından koparıldı"

13 Aralık 2019 20:49

AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün tanıttığı yeni partisi Gelecek Partisi’nin en çok konuşulan ismi, partinin en genç Kurucular Kurulu Üyesi İsmail Günaçar oldu. Günaçar’ın ‘diploma’ göndermesi gündem oldu. Günaçar Twitter hesabından bir açıklama yaparak “sözlerinin bağlamından koparıldığını” yazdı.

"En azından diploması var" demişti

Günaçar'ın "Davutoğlu'nun Erdoğan'dan farkı sizce ne olacak?" sorusuna "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi" yanıtı vermişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hedef gösterdi

Söz konusu ifade sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının sahte olduğu iddiası üzerine dönen tartışmalara bir gönderme olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, Davutoğlu'nun açıklaması devam ederken sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Küçükyılmaz, Adem Yavuz Arslan'ın "En azından Davutoğlu'nun gerçek bir diploması var" paylaşımını ve Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan İsmail Günaçar'ın "En azından diploması var kendisinin" sözlerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi gördünüz mü kimlerle yan yana durduğunuzu? Hayır, bence hâlâ göremediniz, zira hırs ve öfke gözünüzü karartmış..."

"Cumhurbaşkanına yönelik bir ifade değil"

Günaçar ise kendisini şöyle açıkladı:

“Türkiye’de liyakatsizliğin hayatın her alanına el koyduğu bir dönemde, ülkesi adına en az sizler kadar sevgisi, kaygısı olan bir genç olarak çözümün bir parçası olmak adına siyasete atıldım.

"Ahbap çavuş ilişkileri, ekonomiden tarıma eğitimden sağlığa her alanda yaralar açıyor.

"Bu noktada sayın Davutoğlu’nun ehil insan vasfına sahip ve bir akademisyen oluşunu vurgulamak amacıyla sarf ettiğim bir cümleyi bağlamından farklı bir biçimde ele almak bu ülkenin kifayetsiz, liyakatsiz kimseler tarafından nasıl bir cendere altına alındığını açıkça ortaya koyuyor.

"Büyük onur ve heyecan yaşadığım bir anda; bilime önem verme, akademik kariyer sahibi olma ve en önemlisi liyakat ve ehliyet anlamında kast ettiğim “diploma” kelimesi, benim Sn. Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir ifadem olmamasına rağmen bağlamından koparılarak linç başlatıldı.

"Benim bu ifademi bağlamından kopararak bir itham olarak göstermeye çalışanlar aslında “liderim” dedikleri Sn. Cumhurbaşkanına kendi bilinçaltlarında hangi gözle baktıklarını ortaya koymuşlardır.”