Ekonomi

Gelecek Partili Yavuz Değirmenci paylaştı: Kani Torun'un vefat eden kızı için okutulacak hatim, müftü tarafından engellendi

Diyanet'ten yapılan açıklamada, "bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

31 Ocak 2023 13:51

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu, İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, parti genel sekreterleri Kani Torun’un hayatını kaybeden kızının 40. günü dolayısıyla okutacağı hatimin engellendiğini yazdı. “Müftü araya girerek caminin kullanılmasını engelledi” diyen Değirmenci, “Hepinize yazıklar olsun” diyerek sitem etti. Gelecek Partili isimler, müftülüğün 'tadilat' gerekçesiyle hatim okunmasını engellediğini söyledi. 

Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bu ülkede her türlü rezilliği yaşadık böylesi muhtemelen ilk kez yaşandı. Gn Sekreterimiz @torunkani beyfendinin kızı genç yaşta vefat etmişti. Kırkıncı günü için bir camide hatim okunacaktı. Müftü araya girerek caminin kullanılmasını engelledi. Hepinize yazıklar olsun!!!”

 

Gelecek Partili isimler "Cami imamı izin verir gibi oldu, ama müftülükten 'tadilat' gerekçesiyle izin çıkmadı" dedi.

Söz konusu duruma tepki gösteren bir diğer isim de gazeteci İsmail Saymaz oldu. Saymaz da sosyal medya hesabından, “Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, genç yaşta vefat eden kızı Hatice hanımın kırkı için Yenimahalle’deki bir camide hatim okutmak istiyor. Yenimahalle müftüsü devreye girip hatimi engelliyor. Müftü efendi, iktidardan korktuğu kadar Allahtan korkmuyor” ifadelerini kullandı. Saymaz, “Ay başında Manisa Turgutlu Müftüsü, Sinan Ateş için mevlüt okutulmasını engellemişti” hatırlatması yaptı.

Diyanetten açıklama: "Gerçeği yansıtmamaktadır"

Diyanet İşleri Başkanlığından, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir camide hatim programına izin verilmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Torun'un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi'nde hatim programı yapma talebinin, sekreteri tarafından ilçe müftülüğüne iletildiği belirtildi.

İlçe müftülüğünün, talebe karşılık "okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini, aynı alanda bulunan Mevlana Camisi'nde hatim programını düzenleyebileceklerini, cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini" ilettiği ifade edildi.

Görüşmenin ardından müftülüğe hatim programıyla ilgili herhangi bir talebin ulaşmadığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder, vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz."