Gündem

Gece kulübünde kavga: Müşterinin kafatasının kırılmasına neden olan bodyguard tutuklandı; 15 yıla kadar hapsi isteniyor

Bursa'da bir gece kulübünde çıkan kavga sonucu iki bodyguard tutuklandı

15 Şubat 2024 16:04

Bursa'da bir gece kulübünde, Ö.İ. ve arkadaşı S.P.'nin mekandan çıkarılması üzerine bodyguard olarak görev yapan Mete Tunaboylu (26) ve Murat Enes Kayhan (25) ile 3 arkadaşının olaya karışması sonucu kavga çıktı. İddiaya göre; bodyguardlardan Tunaboylu, Ö.İ.'nin kafatasının kırılmasına neden oldu. Tunaboylu ve Kayhan hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılarak tutuklandılar. 

Ö.İ (25) ve arkadaşı S.P. (25) eğlenmek için Bursa'da bir gece kulübüne gitti. Burada taşkınlık yaptıkları iddiası ile Ö.İ ve S.P., gece kulübünden çıkarıldı. Yaşanan bu duruma sinirlenip küfür eden S.P. ,kendisine engel olmak isteyen görevlileri, "kelebek" diye tabir edilen bıçakla tehdit etti. Gece kulübünde bodyguard olarak görev yapan Mete Tunaboylu (26) ve Murat Enes Kayhan (25) ile 3 arkadaşının olaya karışması sonucu kavga çıktı.

İddiaya göre; Tunaboylu'nun elinde bulunan muşta ile yüzüne yumruk atması sonucu yere düşen Ö.İ.'nin kafatası kırıldı. Tutuklanan bodyguardlar Tunaboylu ve Kayhan hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, bodyguardların bıçak çektiği iddiasıyla şikayetçi oldukları S.P.'nin de "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarından yedi yıla kadar hapsi istendi.

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde gece kulübünden çıkarılan S.P.'nin elinde bıçakla bodyguardları tehdit etmesi, kulübün kapısını tekmeyle açarak içeri girmesi ve tekrar dışarı çıkartılması yer aldı. Sokağa taşan kavgada yaşanan arbede sırasında, Mete Tunaboylu'nun yumruk attığı Ö.İ.'nin yere düştüğü görüldü.

İki bodyguard tutuklandı

Adliyeye sevk edilen Tunaboylu ve Kayhan tutuklanırken, kavgaya karışan 3 arkadaşı için ise takipsizlik kararı verildi. S.P. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılığın olayla ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlanarak tutuklu yargılanan Mete Tunaboylu ile Murat Enes Kayhan hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin de kanıt olarak yer aldığı iddianamede, tutuksuz yargılanan S.P.'nin de "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarından yedi yıla kadar hapsi istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.