Dünya

Gazze'de öldürülen 9 İsrail askeri arasında üst düzey komutanlar da bulunuyor

Greenberg ve birkaç üst düzey subay, el yapımı patlayıcıların kullanıldığı çatışmalarda ve binalardan açılan ateş sonucu öldürüldü

13 Aralık 2023 15:16

2 üst düzey İsrailli komutan ve 7 İsrail askeri, Gazze'nin Şecaiye bölgesinde Hamas'ın bir binadan açtığı ateş sonucu öldürüldü. 

Golani Tugayı komutanlarından Yarbay Tomer Greenberg'in, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güney sınırındaki yerleşim yerlerine düzenlediği saldırı sırasında, yaralı 4 askeri kurtarmak için girişimde bulunurken öldürüldüğü bildirildi.

Greenberg ve birkaç üst düzey subay, el yapımı patlayıcıların kullanıldığı çatışmalarda ve binalardan açılan ateş sonucu öldürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından Çarşamba günü açıklanan ölüler arasında bir albay, üç binbaşı ve birkaç muharebe kurtarma gücü üyesi daha var. 

Golani Tugayı tarafından yayınlanan İbranice bir bildiride Şecaiye pazarı yakınlarında meydana gelen Hamas saldırısı anlatıldı. 

Çatışmayla ilgili anlatılanlara göre, askerler bir binaya yaklaşırken üst katlardan ateş açıldı, bunun üzerine çıkan çatışmada el bombaları ve bir patlayıcı isabet etti ve diğer askerlerle bağlantısı kesilen dört asker ağır yaralandı. 

Askerler, bir tünele sürüklenebilecekleri korkusuyla ilk gruba yardıma gittiklerinde ikinci bir patlama meydana geldi. Yaralıları tahliye etmek için yaklaşmaya çalışan üçüncü bir grup da patlamadan etkilendi.