Dünya

Gazze'de İsrail ordusunun saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 40 bini aştı

92 bin 401 kişi de yaralandı

15 Ağustos 2024 13:09

T24 Dış Haberler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 40 bini aştığını duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 40 bin 5 Filistinlinin öldüğünü ifade etti. Bakanlık ayrıca saldırılarda 92 bin 401 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Saldırılar sürüyor 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürüyor. Ordu, hedef alacağı Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından paylaştığı haritada, Filistinlilerden Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı "Karara 3" ve "Satr" bölgelerini boşaltmaları çağrısında bulundu.

Bölge sakinlerinden "güvenli bölgelere" gitmelerini isteyen Adraee, açıklamada adı geçen yerlerden Hamas ve diğer örgütlerin İsrail'e füze fırlattığını öne sürdü.

İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, daha önce yaptığı açıklamalarda Han Yunus'un 10'dan fazla mahallesinin boşaltılmasını istemişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırıları nedeniyle Filistinliler, defalarca zorla yerinden edildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana zorla yerlerinden edilenlerin sayısı iki milyona ulaştı.