Gündem

Gaziosmanpaşa'da halk otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

36 ES numaralı otobüs, iddiaya göre gaz pedalının takılması sonucu kontrolden çıktı

29 Ağustos 2019 11:19

İstanbul Gaziosmanpaşa’da sürücüsünün kontrolünden çıkan halk otobüsü, önce bir otomobile ardından bir apartmana çarptı. Otobüs yolcularının olayda hafif yaralandığı öğrenilirken, sürücünün araç içerisinde sıkıştığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 10.00 civarında Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Bağlar Caddesi mevkinde meydana geldi. 36 ES hat numaralı Esentepe Mahallesi - Beyazıt hattında sefer yapan otobüs iddiaya göre gaz pedalının takılması üzerine kontrolden çıktı. Otobüs önce 34 ELK 35 plakalı otomobile, ardından da bir binanın alt katındaki dükkana çarptı.

Kazada panik yaşayan otobüs yolcuları, camları kırarak dışarı çıktı. Otobüs yolcularından bazıları kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, şoför araç içerisinde sıkıştı. 

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza anında araçta 20 yolcunun olduğu ifade edilirken 4 kişi hafif yaralanma sebebiyle ilk müdahalesi ambulansta yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta sıkışan şoförü kurtarmak için uzun uğraş verdi. Kurtarılan şoför ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis kazayla ilgili inceleme başlattı. Ekiplerin otobüs kaldırma çalışmaları sürüyor. (İHA)