Gündem

Gaziantep Barosu Başkanlığı'na, Tahir Elçi davasının avukatlarından Bülent Duran seçildi

20 Ekim 2024 22:27

T24 Haber Merkezi

Gaziantep Barosu Başkanlığı'nı Şenyaşar ailesi ve Tahir Elçi davalarının avukatı Bülent Duran kazandı. Duran, "Bu kentte ve bu coğrafyada adalet mücadelesi veren herkesin yanında oldum. Sizin emeğinizi ve takdirinizi boşa çıkarmayacağım" dedi.

ArtıGerçek'ten Sinan Şahin'in haberine göre, Gaziantep Barosu'nun genel kurulu, baronun konferans salonunda yapıldı. Melikşah Korkmaz, Emine Sevil Koyuncu, İbrahim Onur Ağalın, Bülent Duran ve Kenan Tarık Polat başkanlık için yarıştı. 3 bin 384 avukat sabah saat 09.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Saat 17.00'de oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi. Beş adayın yarıştığı ve toplam 2 bin 102 oyun geçerli sayıldığı seçimde 609 oy alan Bülent Duran, Gaziantep Barosu’nun yeni başkanı seçildi. Duran’ı 593 oy ile Melikşah Korkmaz takip etti.

"Adalet arayan herkesin yanında oldum"

Başkan seçildikten sonra ilk açıklamasını yapan Bülent Duran, "Ben çok zor bir görevi üstlendim ama ben aday olmadan da yüzlerce avukat arkadaşın en zor durumda yanında oldum. Onun dışında adalet arayan, adalet mücadelesi veren bu kentte ve bu coğrafyada yaşayan herkesin yanında oldum. Avukatlık kanunu bize, mesleğe, meslektaşlara, adalete ve hukuka dair çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu yük ağır ama ben baro başkanı olarak sizin emeğinizi ve takdirinizi boşa çıkarmayacağım" diye konuştu.

 

Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz