Spor

Gazi şampiyonluğunu kadınlara armağan eden jokey Özcan Yıldırım: Babalar, ağabeyler mutlaka kız çocuklarını okula göndersinler

7 kız kardeşinin hepsinin okumasını sağladığını söyleyen Yıldırım, "Başarılı olamasaydım kız kardeşlerim 16 yaşında evlenmiş olacaktı. Buna engel olabildiğim için ve onların okumasına destek olabildiğim için çok mutluyum" diye konuştu

28 Haziran 2022 08:36

96. Gazi Koşusu'nda kazandığı şampiyonluğu kadınlara armağan eden jokey Özcan Yıldırım, "Babalar, ağabeyler mutlaka kız çocuklarını okula göndersinler" ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 96'ncısını Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu, jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı "Secret Power" isimli safkan kazandı.

Şampiyon jokey Özcan Yıldırım, Hürriyet'ten Süleyman Arat'ı yaptığı açıklamada tüm kızların okula gönderilmesi çağrısında bulunurken, “Annemin 15 evladından biriyim. 7 kız kardeşimin hepsinin okumasını sağladım. Ama bir gerçek var ki; başarılı olamasaydım kız kardeşlerim 16 yaşında evlenmiş olacaktı. Buna engel olabildiğim için ve onların okumasına destek olabildiğim için çok mutluyum. Kız kardeşlerim benim canım, hepsi benim şans meleklerim. Babalar, ağabeyler mutlaka kız çocuklarını okula göndersinler” dedi.

96. Gazi Koşusu’nu dişi tay Secret Power’la kazandıktan sonra duygulanan tecrübeli jokey, başarısını önce Siirt’ten gelip yarışı hipodromdan ağlayarak izleyen annesi Ayfer hanıma, kızı Ela’ya, kız kardeşi Dilek’e sonra da tüm kadınlara armağan etti. Özcan Yıldırım zaferinin ardından yaptığı “Kupayı tüm kadınlarımıza armağan ediyorum” açıklamasına da açıklık getirdi ve şunları kaydetti:

Kız kardeşlerim benim canım

“Ben Siirt’in Meydandere Köyü’nde doğdum, annemin 15 evladından biriyim. 7 kız kardeşimin de okumasını sağladım. Ama bir gerçek var ki; başarılı olamasaydım kız kardeşlerim 16 yaşında evlenmiş olacaktı. Buna engel olabildiğim için onların okumasına destek olabildiğim için çok mutluyum. Kız kardeşlerim benim canım, hepsi benim şans meleklerim. Babalar, ağabeyler mutlaka kız çocuklarını okula göndersinler.” Şampiyon jokey bu sözlerinin ardından ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğinin yüzü olan kardeşi Dilek Yıldırım’ın fotoğrafının kullanılmasını özellikle rica etti.

Atım halkın prensesi, gerçek bir şampiyon

Dişi Tay Deneme Koşusu’nu kazandıktan sonra “Bu yıl annelerin yılı olacak” dediğini hatırlatan Özcan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben, doğulu bir ailenin 15 çocuğundan biriyim. Annelerin zor şartlarda evlatlarını yetiştirdiğini biliyorum. Bu nedenle kadınlara karşı saygım çok fazla. Belki de o yüzden yarışı bir dişi atla kazanmam nasip oldu. Çünkü dişi atlar bu büyük koşuyu çok nadir kazanıyor. Ancak Secret Power çok uzun aksiyonlu, önünde kim olursa olsun onu geçmeyi isteyen yüreği, ciğeri büyük bir kısrak. Kimseyi dinlemez, yine bütün erkekleri geride bıraktı ve halkın prensesi olduğunu ilan etti.”

Dişi bir tay olan Secret Power ile 96. Gazi Koşusu’nu kazanan şampiyon jokey Özcan Yıldırım “Kadınlara olan saygım çok fazla. Belki de bu yüzden yarışı bir dişi atla kazanmam nasip oldu” diye konuştu.

Secret Power, Gazi’yi kazanan 27. dişi tay

Secret Power ile Gazi’yi kazanan Özcan Yıldırım, Türk atçılığının derbisinde ilk kez zafer yaşadı.

Gazi Koşusu’nda en son 1999’da 2 dişi tay (Bartrobel-Talaria) yarışı ilk 2’de tamamlarken 23 yıl sonra aynı olay tekrarlandı. (Secret Power-Mucize Kız)

Secret Power 96 yıl içerisinde Gazi Koşusu’nu kazanmayı başaran 27. dişi tay oldu.

Özcan Yıldırım, kız kardeşi Dilek Yıldırım, Doğan Gazetecilik ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğinin slogan yüzüydü.