Dünya

Gazetecinin soracağı soru da görüldü; Biden katıldığı basın toplantısında "kopya kağıdını" gizleyemedi

27 Nisan 2023 12:02

2024 seçimlerine katılma kararı aldığını duyuran ABD Başkanı Joe Biden'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile katıldığı ortak basın toplantısında elinde gazetecinin soracağı sorunun da yer aldığı "kopya kağıdı" görüldü.

The Daily Mail'da yer alan habere göre, 2024 seçimlerine aday olacağını resmi olarak duyuran 80 yaşındaki Biden, dün Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'ü Beyaz Saray'da ağırladı. İki isim ortak basın toplantısı düzenlerken çekilen fotoğraflarda Biden'ın elinde kendisine soru soracak gazetecinin bilgileri ve sorunun yer aldığı kopya kağıdı görüldü. 

Biden'ın elinde tuttuğu ve ara ara baktığı notların detaylı fotoğraflarını çeken Reuters muhabirleri, Biden'ın elindeki notlarda kendisine yöneltilecek sorular, soruları soracak gazetecilerin isimleri, çalıştığı kurum ve fotoğraflarının yer aldığını ortaya çıkardı.

Biden'ın kendisine yöneltilecek sorulara önceden hazırlık yaptığı ve hatta soru soracak gazetecilerin isimlerinin telaffuzunun bile yazılı olduğu tespit edildi. Biden'ın elindeki kağıtta ilk soruyu Los Angeles Times muhabiri Courtney Subramanian'ın soracağı ve soruların detaylarının yer aldığı belirtildi. Subramarian'ın soracağı sorunun "Yarı iletken üretiminin yeniden paylaştırılması gibi yerel önceliklerinizi ittifak temelli dış politika ile nasıl karşılaştırıyorsunuz?" olduğu görüldü.

ABD Başkanı Biden daha önce de katıldığı etkinliklerde elindeki bilgilendirme kağıtlarının medyaya yansımasına sebep olmuştu.