Gündem

Gazetecilerin tutuklanmasına yönelik eylemde gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı

29 Nisan 2023 22:08

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, meslektaşlarının gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki için basın açıklaması yapmak isteyen 6 gazeteci gözaltına alındı. Gazeteci Zeynep Kuray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla serbest bırakıldıklarını duyurdu.

Kısa Dalga'nın Mezopotamya Ajansı'na dayandırdığı haberine göre, gazeteciler Diyarbakır ve Ankara merkezli soruşturmalarda gözaltına alınan ve tutuklanan meslektaşları için Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklama için opera binası önünde bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve beraberindeki birçok gazetecinin etrafı polisler tarafından çembere alındı.

Gazetecilerin, "Özgür basın susturulamaz" ve "Susmayacağız" dövizlerini açmasının hemen ardından polisler gazeteciler; Pınar Gayıp, Zeynep Kuray, Eylem Nazlıer, Serpil Ünal, Esra Soybir ve Yadigar Aygün'ü gözaltına aldı. Bunun üzerine gazeteciler "Baskılar bizi yıldıramaz" ve sloganları attı.

Gazeteci Zeynep Kuray, sosyal medya hesabından, meslektaşlarıyla birlikte paylaştığı fotoğrafla serbest bırakıldıklarını yazdı. Kuray paylaşımında, "Nerede kalmıştık? tabii ki #ÖzgürBasınSusturulamaz!" ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: Zeynep Kuray