Gündem

Gazeteciler İzmir'de basın kampında buluşuyor: Onur konuğu Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç

“Yol Arıyoruz” temasıyla düzenlenen İzmir Basın Kampı’nın Onur konuğu Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç olarak açıklandı. Basın Kampı’na 100’e yakın gazeteci 4 gün boyunca gazeteciliği tartışacak

27 Eylül 2023 11:23

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD), İzmir Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde “Yol Arıyoruz” temasıyla düzenlediği 1. İzmir Basın Kampı, Seferihisar'da gerçekleşecek.

28 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek kampa İsmail Küçükkaya, Özlem Gürses, Nihat Sırdar gibi birçok ünlü gazeteci, akademisyen ve medya alanında örgütlü kurumların temsilcileri katılıyor. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in onur konuğu olacağı ve 4 önemli isme ödül verilecek olan kampta, söyleşiler, forumlar, atölyeler ve kültürel etkinlikler düzenlenecek, bazı televizyon kanalları canlı yayınlar yapacak.

Basın Kampı’nın kapanış konserinde ise Radyocu Nihat Sırdar, 90'lı yılların en sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir DJ Performansı gerçekleştirecek. Basın Kampı’nda 30’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Adasu Akın “Babıali Sofrası” etkinliğinde özel bir dinleti sunacak, stand-up sanatçısı Seda Cabi “Çok düzgün bir kız” performansını sergileyecek. Buluşma etkinlikleri çerçevesinde Gökmen Ulu’nun “Komünist Osman” belgeseli de Sığacık Kaleiçi’nde halka açık olarak gösterilecek.

İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Aydın, Antalya, Muğla, Gaziantep, Trabzon, Artvin, Tekirdağ ve daha pek çok kentten gazetecilerin katılacağı Basın Kampı’nda, onlarca medya kurumundan 100’e yakın gazeteci bir araya gelecek. Çok sayıda uzman akademisyen ve gazeteci de kamptaki etkinliklerde yerini alacak. Ünlü gazeteci İsmail Küçükkaya ve medyanın duayen isimlerinden Prof. Haluk Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladıkları özel bir söyleşi formu ile kampta olacak.

Her alanda 'yol' aranacak

Etkinliklerin büyük çoğunluğunun etkileşimli olarak gerçekleşeceği buluşmada forumlar özel bir önem taşıyor. “Yerel Medya İçin Alternatif Deneyimler”, “Medya ve Örgütlenme”, “Yerelden Ulusala, Ulusaldan Yerele Öneriler”, “Ne İzliyoruz, Ne Dinliyoruz, Ne Okuyoruz?”, “Gazeteler Neden Okunmuyor?”, “Sosyal Medya Bataklık Mı, Uçsuz Bucaksız Derya Mı?”, “Kadın Gazeteciler Buluşması” gibi başlıklarla pek çok forum düzenlenecek. Forumlara Türkiye Gazeteciler Sendikası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Basın Konseyi gibi kurumlardan temsilcilerkatılacak, yerel ve ulusal medyadan gazeteciler forumlarda konuşmalar yapacak.

Prof. Dr. Haluk Şahin, Prof. Dr. Erkan Saka ve Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun özel söyleşi ve atölyelerle katılacağı kampta medyanın geleceği ve olanaklar ile ilgili önemli tartışmalar da yürütülecek. Basın Kampı’nda “Gece Kahvesi Sohbetleri”yle deneyim aktarımları ve özel sohbetler de gerçekleştirilecek.

Konserle kapanış 

Tele 1, Artı TV, Bir TV, Can Radyo, KRT TV ve birçok sosyal medya hesabı kamptan yayınlar gerçekleştirecek, kampta programlar çekecek. Tele 1 Televizyonu’nun kamptan yapacağı özel canlı yayınlar arasında Namık Koçak’ın “Forum Haftasonu” programı da bulunuyor. Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliği, Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından düzenlenen 1. İzmir Basın Kampı çok özel bir kapanış gecesiyle veda edecek. Özlem Gürses ve Çelik Özdemir’in sunacağı kapanış etkinliğinde Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve BAMAD Genel Başkanı Ümit Kartal’ın konuşmalarının ardından Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yıl Basın Özgürlüğü Ödülü Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ’a, Medya Araştırmaları Ödülü ise Haluk Şahin ve Tolga Çevikel’e verilecek. Kapanış etkinliğinde Doç. Dr. Ceren Sözeri, Hakkı Özdal ve Murat Atilla tarafından kaleme alınan, 1. Basın Kampı Ortak Deklarasyonu da okunacak. 1 Ekim Pazar günü saat 21.00’de başlayacak kapanış konserinde, radyocu Nihat Sırdar, “90’lar Kafası” adıyla bir DJ Performansı sergileyecek. Akarca Plajı Futbol Sahası’ndaki konser halkın katılımına açık olacak.