Gündem

Gazeteci Sevilay Yılman: Savcı Gökalp Kökçü’nün avukat eşi İrem Turgut Kökçü konuştu; Zekeriya Öz, çocuk istismarı davalarında Oktar grubunu korumuş

10 Ocak 2024 16:42

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Sevilay Yılman, kısa süre önce göre yeri değiştirilen ve bilgi sızdırmak ve hakkında "FETÖ İmamı" olduğu iddia edilen bir şüpheliye tahliye kararı vermekten HSK soruşturması başlatılan savcı Gökalp Kökçü’nün avukat eşi İrem Turgut Kökçü'nün ifadesine göre "FETÖ soruşturmasından firari olan eski savcı Zekeriya Öz'ün çocuk istismarı davalarında Adnan Oktar grubunu koruduğunu" iddia etti. Yılman, Turgut Kökçü'nün çocuk istismarı davalarından tam 14 yıl sonra konuya ilişkin olarak savcıya ifade verdiğini de öne sürdü.

Yılman, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda birçok iddiada bulundu. Turgut Kökçü'nün "Oktar gurubunun üyesi ve yasal avukatı" olduğunu iddia eden Yılman, Turgut Kökçü'nün yıllar sonra neden itirafçı olduğunu ve örgüt üyeliği sıfatından tanık sıfatına nasıl geçtiğini, bunu sağlayan savcının kim olduğunu sordu. Ayrıca Yılman "Gökalp Kökçü’nün evlilik öncesi İrem Turgut Kökçü’nün bazı dosyalarına baktığından şüpheleniliyor" ifadelerini de kullandı.

Yılman'ın iddiaları arasında "Turgut Kökçü'nün eski savcı Öz'ün Oktar grubu içindeki çocuk istismarı davalarında grubu koruduğunu söylediği" de yer aldı. Yılman paylaşımında, "Epstein benzeri rezilliklerin yaşandığı davaya heykeli dikilesi savcı diye parlatılan utanmaz firari FETÖ’cü Zekeriya Öz resmen hayat öpücüğü vermiş" ifadelerini kullandı.

Yılman'ın açıklamaları şöyle:

"Az önce bir soruşturma dosyası iletildi tarafıma… Ben şok! Gizlilik kararı olduğu için paylaşamıyorum ama dosyada son günlerde adı gündemden düşmeyen ve bugün itibarı ile hakkında HSK tarafından soruşturma başlatılan savcı Gökalp Kökçü’nün avukat eşi İrem Turgut Kökçü VAR. Adnan Oktar var. Zekeriya Öz VAR. Bir süre Adnan Oktar’ın avukatlığını yapan İrem Kökçü’nün ifadelerine göre Zekeriya Öz bayağı bir kıyak yapmış Adnan Hocacılara. Korumuş. Kollamış. En iğrenç olanı da kıyak yapılan dava konusu küçük yaşta kızları istismar imiş. #Epstein benzeri rezilliklerin yaşandığı davaya heykeli dikilesi savcı diye parlatılan UTANMAZ firari FETÖ’cü Zekeriya Öz resmen hayat öpücüğü vermiş.
Bu arada Savcı Kökçü’nün eşi 14 yıl sonra vicdana gelip gidip savcıya dökmüş bildiklerini. Ama küçücük kız çocuklarına yapılan işkencelerin yargılaması sırasında sus pusmuş madam." 

"Nasıl örgüt üyeliğinden tanık sıfatına evrildi?"

Öte yandan Yılman, konuya ilişkin şu paylaşımlarda da bulundu:

"...2004 yılında örgütün hem yasal avukatı hem de üyesi olduğu kesinleşmiş İrem Turgut Kökçü neden 14 yıl sonra yani 2018’de kendiliğinden gidip bir savcıya itiraflarda bulunmuştur?

Yani İrem Hanım örgüt üyeliği sıfatından tanık sıfatına nasıl evrilmiştir?

Bunu sağlayan savcı kimdir?

"Savcı Gökalp Kökçü’nün eşi, Adnan Oktar’ın önce müridi sonra avukatı!"

İrem Turgut Kökçü için Adnan Oktar’ın avukatı dedim ama aslında Adnan Oktar Örgütü’nün köklü bir üyesi… Hatta örgüte başka kızları kazandırıyor. Bu kızlardan birisi mahkeme ifadesinde yaşadıklarını detaylı anlatıyor. Korkunç! İrem Kökçü adliye koridorlarında Adnan Oktar’a mürid kazandırmak için resmen volta atmış. Ve hanımefendi ilk ifadesinde kaçamak ifadeler verirken sonraki ifadeleri ve mahkeme ifadesinde kapsamlı olarak içine girdiği ilişkileri anlatıyor. Örgüte muhalif kişilere kumpas kurulması, hukuk kullanılarak bu insanlara türlü zalimliklerin yapılmasında yer aldığını açıkça itiraf ediyor. Yani Savcı Gökalp Kökçü’nün eşi Adnan Oktar’ın önce müridi sonra avukatı! Büyük skandal!

"Gökalp Kökçü’nün evlilik öncesi İrem Turgut Kökçü’nün bazı dosyalarına baktığından şüpheleniliyor"

...Kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre savcının eski Adnan Oktar Örgüt Üyesi olan avukat eşi İrem Turgut Kökçü ile evliliği de mercek altına alınmış durumda. 2021 yılında evlenen Gökalp Kökçü’nün evlilik öncesi eşi İrem Turgut Kökçü’nün bazı dosyalarına baktığı ve bunlarda yargısal sorunlar olabileceğinden de şüphe duyuluyor. Evlilik sonrası eşinin vekil olduğu soruşturma dosyalarına bakmaya devam etmişse zaten tam bir HUKUK skandalı!"

Editörün notu: Mesajlaşmalardaki (ya da gönderilerdeki) imla hataları ve yazım yanlışları bilinçli olarak düzeltilmemiştir.

Savcı Gökalp Kökçü'nün görev yeri değiştirilmişti

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat çifti, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında da yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün görev yeri Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından değiştirilmiş, Kökçü, HSK kararıyla Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atanmıştı.

TIKLAYIN - 506 hakim ve savcının yeri değişti: Aralarında Polat çifti ve Tuzlaspor Başkanı soruşturmasını yürüten Gökalp Kökçü de var

Görev yeri değişikliğinin nedeni takipsizlik kararı

KRT'den Can Bursalı imzalı haberde HSK'nın 21 Aralık 2023'te yayınladığı mazeret kararnamesi ile Anadolu Savcılığı görevinden alınıp Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nde görevlendirilen Gökalp Kökçü'nün görev yeri değişikliğinin nedeni, yabancı bir telefon edinerek kurduğu WhatsApp ağı ve "FETÖ İmamı" olduğu belirtilen Abdülkadir Ketenci hakkında verdiği takipsizlik kararı olarak yer aldı.

Önceki gün ise Kökçü'nün Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından cezalandırılması talep edilerek hakkında bilgi sızdırmak ve "FETÖ İmamı" olduğu iddia edilen bir şüpheliye tahliye kararı vermekten başlatılan HSK soruşturmasında sona gelindi.

Cezalandırılması talep edildi

Yürüttüğü soruşturmalarla ilgili bilgi sızdırmakla suçlanan Kökçü'nün verdiği takipsizlik kararı daha sonra yapılan itiraz üzerine kaldırılmıştı. Ketenci yargılanmış, etkin pişmanlıktan faydalandıktan sonra 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Takipsizlik kararını veren Kökçü hakkında HSK'de yürütülen soruşturmada da sona gelindi. Soruşturmayı yürüten HSK müfettişi, Kökçü'nün cezalandırılmasını talep etti.